En Sıcak Konular

Habertürk'ün yalanı ortaya çıktı

19 Haziran 2009 15:09 tsi
Habertürk'ün yalanı ortaya çıktı Habertürk'ün bugün manşetten verdiği 'belge sahte, yazanı bulun' haberinin baştan sona yalan olduğu belgeleriyle ortaya çıktı.

Habertürk gazetesinin bugün, Türkiye'yi karıştıran Albay Dursun Çiçek imzalı darbe belgesindeki imzadan yola çıkarak manşetten verdiği ‘belge sahte yazanı bulun’ başlıklı haberin yalan ve masabaşında hazırlandığı ortaya çıktı.

Habertürk’ün bugünkü manşet haberinde, belgedeki imzanın incelendiği ve yüzde 99 sahte olduğunun anlaşıldığı ve bunun üzerine de J2 Başkanı Korgeneral Pekin’in emniyete giderek, ‘Belge sahte, yazanı bulun şeklinde talimat verdiği belirtiliyor.

TARİHLER HABERTÜRK'Ü YALANLIYOR

Habertürk’ün bu haberini bizzat askeri savcılığın 15 Haziran tarihinde belgeyle ilgili yaptığı açıklama ve Habertürk’ün söz konusu haberinde emniyeti ziyaret ettiği belirtilen J2 Başkanı Korgeneral Pekin’in, emniyeti ziyaret ettiği tarih yalanlıyor.

TARİH 15 HAZİRAN…

ASKERİ SAVCILIK: ”BELGEYİ İSTEDİK, HALA BİZE GELMEDİ”

Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın, 15 Haziran Pazartesi günü yaptığı açıklamada aynen şu ifadeler kullanılıyor;
“Başlatılan soruşturmanın kapsamı da ‘Soruşturma olayın bütün yönleriyle aydınlatılması kapsamında belgenin gerçek olup olmadığı, gerçekse kim veya kimlerin emriyle ne zaman nerede ve kim tarafından hazırlandığı, belgenin şüpheliye kim veya kimler tarafından verildiği hususlarını da içerecek şekilde süratle icra edilmektedir. Genelkurmay Başkanlığının herhangi bir biriminde hazırlanmadığına ilişkin bir kanaate varılmıştır' denildi.

Savcılık açıklaması şöyle devam ediyor; “Belge üzerinde gerekli ve zorunlu kriminal incelemelerin yapılması amacıyla belgenin 12 Haziran 2009 günü ele geçirildiği şekliyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve ulaştırıldığı şekliyle Taraf gazetesinden istendiği vurgulanan açıklamada ‘Ancak belge henüz Askeri Savcılığımıza ulaşmamıştır. En kısa sürede Askeri Savcılığımıza gönderilmesi beklenen belge üzerinde yapılacak kriminal inceleme sonucunda, belgenin sahte veya gerçek olduğuna ilişkin kesin bir kanaate varılmasının mümkün olacağı değerlendirilmektedir'
Savcılığın 15 Haziran’daki söz konusu açıklamasında, henüz belgenin kendilerine ulaşmadığı ve bu nedenle kriminal incelemenin yapılmadığı özellikle vurgulanıyor.

KORGENERAL PEKİN EMNİYETİ ZİYARET ETTİĞİNDE HENÜZ BELGE ASKERİ SAVCILIĞA ULAŞMAMIŞTI

Habertürk’ün manşet haberinde emniyete ‘Belge yalan, hazırlayanı bulun’ dediği ileri sürülen Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan’ı askeri savcılığın belge ulaşmadı açıklamasından 1 gün sonra 16 Haziran’da saat 15.00 sıralarında ziyaret ediyor. Ancak Pekin’in ziyaret ettiği saatlerde askeri savcılığa ulaşan bir belge ise bulunmuyor.

Habertürk gazetesi manşetten verdiği haberini Pekin’in bu ziyaretine dayandırıyor ancak Pekin’in ziyaret ettiği gün ve saatlerde henüz askeri savcılığa ulaşan bir belge bulunmuyor. Habertürk, tüm bu gerçeklerin bilinmesine rağmen, manşetten yalan bir habere imza atmaktan çekinmiyor.

VE ASIL BOMBA…

BELGE 17 HAZİRAN’DA SAVCILIĞA ULAŞIYOR…

Habertürk’ün imzanın sahte olduğu yolundaki haberini çürüten asıl açıklama ise 17 Haziran Çarşamba günü yapılmıştı.

17 Haziran'da Genelkurmay Askeri Savcılığı, kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan darbe planına ilişkin belgenin gerçek mi sahte mi olduğunu tespit etmek için kurye aracılığıyla belgeyi Ankara'ya getirtti ve savcılık askeri Savcılık, belgeyi incelemeye aldı.

Bu açıklamayı televizyon kanalları ve haber siteleri de son dakika haberi olarak duyurdu.

Habertürk'ün haberine konu ettiği, J2 Başkanı Korgeneral Pekin’in emniyete ziyareti ise bu açıklamadan bir gün önce gerçekleşmişti. Korgeneral Pekin'in henüz ulaşmayan bir belgenin yapılmayan incelemesi hakkında emniyetten 'belge sahte, yapanı' bulun demesi tarih ve zamanlamalar dikkate alındığında mümkün görünmüyor.

Tüm bu tarih ve saatler, Habertürk gazetesinin manşetten verdiği haberdeki çelişki ve yalanları net bir şekilde ortaya koyuyor.

İŞTE HABERTÜRK’ÜN YALAN HABERİ

Habertürk’ün bugün manşetten verdiği haber aynen şöyle;

“Emniyette, Albay Dursun Çiçek imzalı "darbe planı" belgesini inceleyip "yüzde 99 sahte" diyen Genelkurmay, Emniyet'e "Kim, nerede hazırladı bulun" dedi.

Jandarma kriminal 1 haftadır sahteliğinden şüphelenilen Albay Dursun Çiçek imzalı darbe belgesindeki incelemesini bitirdi. Habertürk Gazetesi'nin haberine göre "% 99" sahte sonucuna varan Genelkurmay resmi açıklamaya hazırlanıyor. Açıklama Balkan gezisindeki Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ Türkiye'ye dönüğünde yapılacak.

Belgenin "Genelkurmay dışında" oluşturulduğu anlaşılınca istihbarattan sorumlu J2 Başkanı Korgeneral Pekin, Emniyet Genel Müdürü'ne gitti. Pekin belgeyi nerede ve kimin hazırladığının bulunmasını istedi. Görüşmeye İstihbarat Daire Başkanı Akyürek çağrılmadı.”

Yukarıdaki ziyaret tarihleri ve askeri savcılığın açıklama yaptığı tarihler, Habertürk’ün bu haberini baştan sona yalanlıyor.

Habertürk Gazetesi’nin ve Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’nın manşetten yayınlanan söz konusu haberin yalan çıkmasına nasıl bir cevap vereceği ise merak konusu oldu.

HABERAYNA



Bu haber 1,397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,238 µs