En Sıcak Konular

MHP'li Vural'dan Zahit Akman'a tepki

19 Haziran 2009 13:47 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın görevine devam etmesinin, kurumsal güveni zedelediğini söyledi.

TBMM'de, Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin'i kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vural, RTÜK Başkanı Akman'a yönelik iddialarla ilgili bir bilgi kirlenmesinin oluştuğunu ifade etti.

Akman'ın görevine devam etmesinin kurumsal güveni zedelediğini düşündüğünü ifade eden Vural, ''Başbakan da Sayın Akman'ın arkasında durmaktan vazgeçmeli'' dedi.

Bu tartışmaların RTÜK'ün saygınlığını, tarafsızlığını ortadan kaldırdığını savunan Vural, RTÜK'ün medya ile kavga içine girdiğini, bunun son derece yanlış olduğunu belirtti.

Akman'ın bundan sonra ''görevi münasebetiyle vereceği kararların kişisel karar olarak algılanabileceğini'' kaydeden Vural, ''Almanya'daki dava ile ilgili, Sayın Başbakan, 61 milyon dolara aldığı uçağı tahsis etsin, Sayın Akman ile radyo ve televizyoncularla birlikte Almanya'ya gitsinler. Orada mahkemeyi ziyaret etsinler. Sayın Akman, dönebiliyorsa dönsün. Belki bu şekilde, yürüyen dava var mı yok mu tespit yapılır'' diye konuştu.

Vural, Genelkurmay Başkanlığında hazırlandığı iddia edilen belge ile ilgili soru üzerine, ''belgeler sahte mi, değil mi'' tartışmasını vatandaşın şaşkınlık ve endişeyle izlediğini söyledi.

Öncelikle bu belgenin doğru mu yanlış mı olduğunun tespit edilmesi gerektiğini belirten Vural, şöyle devam etti:

'Kimin hazırladığı konusunda şüphe olmakla beraber, böyle bir belge vardır. Kim, hangi amaçla hazırlamıştır, ona bakmak lazım. Bu konuyla ilgili yargı süreci, siyasallaştırılmamalı. Hem demokrasiye hem TSK'ya yönelik bu komployu hazırlayan, pazarlayan, bundan istifade etmek isteyenler kimlerdir? Bunların açığa çıkması için, bunu hazırlayanların tespit edilmesinde fayda var.

Bu belge, yürütülmekte olan dava sırasında bulunmuştur. Böyle bir ortamda, AKP, 'biz suç duyurusunda bulunduk, yargının önünü açtık' diyor. Zaten yargı süreci devam ediyor. Bundan siyasi medet ummak yerine, demokrasiyi koruyacak tavır içine girmek doğru olacaktır.''

aa



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,351 µs