FİNAL: Manidar-Komik! | " /> iyibilg" /> FİNAL: Manidar-Komik! | "/> iyibilg"/>

En Sıcak Konular

FİNAL: Manidar-Komik!

19 Haziran 2009 12:11 tsi
FİNAL: Manidar-Komik! Vakalar şunlar: Beyaz Saray sinek avlıyor, Bakan düşüp kol kırıyor, Türk donanması Rum donanmasını işletiyor ve Altay Dağları’na bakın hangi şirketin ismi veriliyor? Peki bu olaylar birbirine bağlanır mı?.. Hayır! iyibilg

Haliyle biraz itibar sarsıntısı oldu. Selefi bütün bölgeyi elindeki silahlarla ateşe boğarken, Başkan Obama’nın vurduğu sineği kameralara gururla göstermesi biraz garip oldu.

Hani belki “tüm sorunlar çözüldü, bu yüzden Beyaz Saray sinek avlıyor” denebilir! Ama o sıralarda İran’a binlerce kişi protesto gösterileri yapıyor ve insanlar ölüyordu.

Bu o saatlerin birinde olan olay. Tüm dünyanın ve ABD’nin dertleri biter mi? Dediğimiz gibi Obama ailesinin imajı açısından iyi olmadı.

Zira örneğin Türkiye’de GDO’lu yiyecekler tartışılırken, sinek yere düştüğü sıralarda Bayan Obama Beyaz Saray’ın “arka bahçesinde kendi ektiği bezelyeleri" topluyor ve onlarla yemek yapıyordu!

İkinci olay Clinton’un kolunun kırılması meselesi. Şimdi insanın başına gelebilir. Yen içinde de kalabilir ki, şu ana kadar basına yansıyan bir kırık kol görüntüsü yok!

Nasıl düştüğü ve neden düştüğü meçhul. Meçhul olmayan zamanlama. Yukarıdaki olaylar olurken oluyor! Yani; Obama sineğe vuruyor, Bayan Obama ağzına bir adet bezelye atıyor, Dışişleri Bakanı’nın ayağı kayıyor!

Burada bir manidarlık yok. Ama tüm görüntüyü ağır çekimle gözünüzün önüne getirdiğinizde, yani ne diyelim, aramızda iyi şu sıralar, sakar olsun, sakarlık gözüküyor.

Bu ekip, Dick Cheney’in bir av partisi sırasında avukat dostunu kazaen vurması ile dalga geçmişti! Şimdiki durum o denli vahim değilse de eğlenceli sayılır!

Bir başka olay bizim denizcilerle ilgili. Hürriyet bugün Ömer Bilge imzasıyla vermiş. İlgili yerleri alalım…

“Türkiye ve KKTC adanın doğusunda, Karpaz yarımadası açıklarında arama kurtarma tatbikatı yaparken, tam aksi istikamette, Rum tarafı açıklarında Malta bandıralı bir gemi yardım çağrısında bulundu.

Yardım çağrısı üzerine Rumlar bölgeye helikopter gönderdi. Fransa da C-160 tipi bir kargo uçağıyla arama çalışmalarına katıldı. Adadaki İngiliz üslerinden kalkan bir başka helikopter destek verdi. Türk donanmasına bağlı bir sahil güvenlik botu da bölgeye geldi.

Arama sürerken, Malta bandıralı geminin işletmecisinin Türk olduğu ortaya çıktı. İstanbul merkezli bir denizcilik şirketine bağlı geminin sahibinden Rumlara gelen faks mesajında, denize düşen Rus kaptanın 8 saat önce bulunduğu ve geminin yoluna devam ettiği belirtildi.

Rum hükümeti bunun üzerine, boşu boşuna 4 saat arama kurtarma çalışması yaptıklarını açıkladı. Politis Gazetesi, üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, hükümetin Türk Ordusu’nun oyununa geldiklerini düşündüğünü belirtti!

Şimdi diyeler ki; “Türkler bizimle dalga geçti!” Ne diyelim?..  “Hııı yapmayın bir daha”!

Son vaka ise bir tür imaj çalışması: Rus doğal gaz devi Gazprom’un ismi Altay bölgesinde bir dağa verilecek.
 
Altay Parlamentosu, Altay Valisi Aleksandr Berdnikov’un önerisi ile denizden yüksekliği 3412 metre olan bir dağa Gazprom’un isminin verilmesini oy birliği ile kabul etmiş.
 
İşte bu bizce en manidar olanı değil belki de haftanın haberi!

www.iyibilgi.com



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,963 µs