rahatsız edecek satış | " /> rahatsız edecek satış | "/>

En Sıcak Konular

Amerika'yı rahatsız edecek satış

19 Haziran 2009 12:01 tsi
Amerika'yı rahatsız edecek satış Venezuela'nın Asya'daki müttefiki olarak kabul edilen Çin'den askeri uçak alacağı bildirildi.

Aralarındaki ticari ilişkiler her geçen gün gelişen iki ülkenin yetkilileri Venezuela'nın resmi Bolivarian haber ajansına yaptıkları açıklamalarda, K-8 tipi eğitim ve hafif saldırı uçaklarının Ocak 2010'da teslim edileceğini belirtti.

Çin'in uçak teknolojisi konusundaki yetkililerinden Yang Ying, satılacak uçakların sayısı ve fiyatları hakkında bilgi vermedi. Ancak Venezuelalı askeri yetkililer, geçen Eylül ayında Çin'den en az iki düzine uçak alacaklarını açıklamışlardı. Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yardımcılarından Luis Reyes Reyes de Çin yapımı gelişmiş L-15 tipi eğitim uçakları da alabileceklerini söyledi.

Çinli yetkili Yang, uçaklara üç yıl boyunca lojistik destek sağlayacaklarını ve Çinli teknisyenlerin uçaklar kullanımda olduğu sürece hizmet vereceğini kaydetti.

Chavez yönetiminin son yıllarda 24 Sukhoi savaş uçağı ve 53 saldırı helikopteri alımı da dahil olmak üzere Rusya ile toplam değeri 4.4 milyar doları geçen anlaşmalar imzalaması Washington'ı rahatsız etmişti. 2007 yılında Amerikan Kongresi'nin hazırladığı bir raporda, Venezuela'nın askeri silah alımlarının Latin Amerika bölgesinde bir silahlanma yarışına yol açabileceği ileri sürülmüştü. Venezuela, ayrıca Çin'in yardımıyla bir radar sistemi kurmayı planlıyor.

Çin ile Venezuela arasındaki ticaret hacmi geçen yıl 10 milyar doları geçerek, 2003'e göre 13 kat arttı; bu artış esas olarak Venezuela'nın petrol ihracatından kaynaklanıyor.

Star



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,957 µs