Manidar-2: Kapalı kapılar ardında! | " /> iyibilgi Ankara" /> Manidar-2: Kapalı kapılar ardında! | "/> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Manidar-2: Kapalı kapılar ardında!

19 Haziran 2009 11:40 tsi
Manidar-2: Kapalı kapılar ardında! Muhakkak araştırılmalı. Hillary Clinton bu görüşmeden sonra mı düşüp kolunu kırdı önce mi? Çünkü bu görüşmenin içeriği Washington’la Tel Eviv’i alenen karşı karşıya getiriyor. iyibilgi Ankara

ABD ile İsrail arasında temel olarak Filistin üzerinden gelişen çözüm yolları arayışı belli ki daha çok can yakacak! Ve yine belli ki burada ağrı çekenler odaha çok İsrailliler olacak.

Bu sancılı konulardan biri de, tam da iki devletli çözüm talepleri üzerinden İsrail’e yüklenilirken, Batı Şeria’da İsrail’in yeni yerleşkeler açmaya çalışması.

Şimdi o kadar ters bir durum söz konusu ki, ABD açık konuşuyor; “durdurun”! Güzel ama İsrail buna direnecek gibi. En azından bir süre daha. Zira anlaşılıyor ki, (manidarlığın birazı burada) Tel Aviv ABD’ye “aramazda bu konuda anlaşmalar var” diyor!

İşte tam bu noktada gerginlik iki ülkenin dışişleri bakanlarının ortak basın toplantısına yansıdı. Netanyahu kabinesinin aşırı sağcı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Clinton ile önce Washington'da özel bir görüşme yaptı. (Kapalı kapılar burada!)

Ardından da basın toplantısı. Lieberman, Clinton'un yerleşkeler konusundaki açıklmalarına itiraz ederek " Batı Şeria'nın demografik dengesini değiştirmeye hiç niyetimizi yok. Yerleşimin kesin ve tümden durdurulması görüşünü kabul edemeyiz" dedi. (Eh bir itiraz bu ve hep birlikte göreceği zaman içinde kabul edip edemeyeceklerini ama asıl konu aşağıda!)

Clinton ise Lieberman'ın bu restine "ABD, yerleşkelerin inşaatlarının durdurulmasını istiyor. Bu konuda Bush yönetimi ile yapılmış hiçbir resmiliği olmayan anlaşmalar geçersizdir" cevabını verdi.

Şimdi bu cümleye mim! Yani İsrail’le Bush yönetimi arasında bazı resmi olmayan anlaşmalar varmış ve bunlar İsrail’in yerleşimleri genişletmesine imkan mı veriyormuş! Böyle mi anlaşılmalı? E, Manidar!

www.iyibilgi.com



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,781 µs