Manidar 1: Gelen vuruyor giden vuruyor! | " /> Manidar 1: Gelen vuruyor giden vuruyor! | "/>

En Sıcak Konular

Manidar 1: Gelen vuruyor giden vuruyor!

19 Haziran 2009 11:38 tsi
Manidar 1: Gelen vuruyor giden vuruyor! Bunun iki suçlusu var. Biri aşikar: Başbakan Erdoğan. İkincisi gölgeli! Yoksa UAEK Başkanı çıkacak da, İsrail’i fırçalayacak, pardon bir de üstene resmi mektuplarını yırtıp çöpe atacak! ‘Okumuyorum’ bile manasına. Ki, Manidar!

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Başkanı aslında ve biraz da ABD demek. Yani İsrail’i bu konuda hırpalayan Washington.

Dün, UA Yönetim Kurulu’nun olağan toplantısında Suriye’nin nükleer programı tartışılırken UAEK Başkanı Muhammed El Baradei, kendisine "Bu konuda önyargılı ve taraflı davranıyorsunuz" suçlamasında bulunan İsrail temsilcisini fena hırpaladı.

Sözleri aktaralım: “Baradei şunları söyledi: "Siz herşeyden önce Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması rejimine taraf olmamakta ısrar eden bir ülkesiniz. Buna karşın bize hangi araçları kullanacağımızı dayatamazsınız. (Of of!) Biz, Suriye’deki Deyz El Zur tesisini bombalarken hangi silah ve mühimmatı kullandığınızı sorduğumuzda bize, ’Bu bizden gelmiş olamaz’ gibi tek cümlelik bir yanıt verdiniz. (Yalancısınız diyor yani.)

Sizin hem siyasal hem de teknik yetkilileriniz bana bir sürü gereksiz, ucuz (!) mektuplar yazıyorlar ve bunları çok önemliymiş gibi bir de kamuoyuna açıklıyorlar. Sizden gelen bu önemsiz ve ucuz mektupları çöpe attım. (“Sizi umursamıyoruz" diplomatik cümlesi. Sizi çöpe atıyoruz da sayabilirsiniz.)

Tamam, İsrail Ortadoğu’da nükleer silah sahibi ülke olmasına karşın nükleer tesislerini UAEK denetimlerine açmayan ve NPT rejimine taraf olmayan tek ülke.

Bu yetmezmiş gibi. Bölgedeki tüm ülkeleri nükleer silah yüzünden sıkıştırıyor ve UAEK üzürinden de baskı yapıyor. Fakat burada manidar olan kurumun artık İsrail’e dinlememesi.

Neden dinlemiyor? Daha doğrusu kime güveniyor? Belli ki arkası sağlam. Bu çıkışı yeni dönem Ortadoğu dengeleri üzerinden okuyabilir ve yanıtı bulabiliriz. Ama açık mana, “Manidar-2’de!

www.iyibilgi.com



Bu haber 931 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs