En Sıcak Konular

Eruygur'un hafızası yerinde mi değil mi?

19 Haziran 2009 09:33 tsi
Eruygur'un hafızası yerinde mi değil mi? Ergenekon davası sanıklarından eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık durumuyla ilgili oldukça ilginç gelişmeler yaşanıyor. Ayrıntılar...

Kandıra Cezaevi'nde düşerek beyin kanaması geçiren Ergenekon davasının en flaş sanıkları arasında gösterilen Orgeneral Şener Eruygur'un “hafıza kaybı” probleminde şaşırtıcı bir gelişme oldu. Eruygur, bu konuda haber yapan gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunurken, “hafızasının yerinde olduğu, hakkında yalan haber yapıldığını” iddia etti. Oysa Eruygur'un hafıza kaybı yaşadığına ilişkin açıklamayı avukatı Filiz Esen yapmış, müvekkilinin ciddi hafıza problemi yaşadığını söylemişti. Filiz Esen, gazetecilere açılan davaların nedenini sorduğumuzda, “Çünkü sağlık durumu gayet iyi” açıklamasını yaptı.

HAFIZADA SORUN YOKMUŞ
Esen, bu yeni gelişmeyle ilgili sorularımıza cevap verirken, “Müvekkilimin sağlık durumu gayet iyi. Hiçbir problem yok” dedi. Daha önce çeşitli gazetelerde yayınlanan “Müvekkilimin hafıza kaybında bir iyileşme olmadı, sorunu çok ciddi bir şekilde devam ediyor” şeklindeki sözlerini hatırlattığımızda ise Esen, “Bu konuda hiçbir şey söylemiyorum. Daha önce de bir şey söylemedim. Eğer siz bunları yazarsanız, size de dava açarım” dedi.

TAHLİYE GEREKÇESİ ORTADAN KALKTI
Sorgu savcılarının talebi üzerine, cezaevinde düşerek beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur'un “sağlık gerekçesiyle” tahliyesine karar verilmişti.

Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un video paylaşım sitelerine düşen ses kayıtlarında, Şener Eruygur'un bir sağlık problemi olmadığı anlaşılmıştı. Bu durumun deşifre olması üzerine Eruygurların ve avukatlarının ağız değiştirdiği ortaya çıkarken, konuyla ilgili ne gibi bir adli işlem yapılacağı merak konusu oldu.

MUKADDES ERUYGUR'UN SÖZLERİ NEYDİ?
Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay Nusret Demircan'la yaptığı konuşmaların video paylaşım sitelerine düşen ses kayıtlarında, Mukaddes Eruygur, eşi Şener Eruygur'un taburcu edilip edilmemesi konusunda Alb. Demircan'la fikir alışverişinde bulunuyordu. O günlerde kamuoyunun ileri hafıza kaybı yaşadığı ve ağır hasta olarak bildiği Org. Eruygur hakkında Tabip Albay Demircan çok farklı konuşuyordu. GATA'nın verdiği kararın hastanın durumuna göre değil, hukuksal durumuna göre verildiğini ortaya çıkartan ses kaydında, Albay Demircan, hukukçularla görüşülmesini buna göre istenirse taburcu, istenirse yatış verilebileceğini kendileri için hiçbir şeyin fark etmeyeceğini söylüyordu. Albay Demircan, Eruygur'un taburcu edilmesi halinde tekrar tutuklanabileceğinden endişe ettiğini belirterek, “Buradan taburcu edilirse tekrar aynı şeyler yaşanır endişesi var” diyordu. Konuşmanın bir başka bölümünde ise, Org. Eruygur'a hiçbir tedavi yapılmadığı, Eruygur'un hastaneye gitmiş olmak için GATA'da bulunduğu ortaya çıkmıştı. Eruygur'la ilgili GATA'da ne bir kan testi, ne bir film olduğunu, bunun Emekli Sandığı'na fatura edilirken sıkıntıya sebeb olacağı üzerinde duruluyor ve bunların halledilmesi isteniyordu. Videoda Eruygur'un ayakta GATA içinde çekilmiş fotoğrafları da bulunuyordu.

vakit



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs