yüzde 90 Albay Dursun'un | " /> yüzde 90 Albay Dursun'un | "/>

En Sıcak Konular

O imza yüzde 90 Albay Dursun'un

19 Haziran 2009 08:20 tsi
O imza yüzde 90 Albay Dursun'un
Darbe andıcının Jandarma Kriminal Laboratuarı'ndaki incelemesi tamamlandı.

Türkiye'nin kilitlendiği belgedeki imzanın Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, ön raporda 'İmza yüzde 90 albayın' dedi.


Türkiye, darbe andıcının gerçek olup olmadığını tartışırken, Yeni Şafak belgedeki imzanın Kıdemli Albay Dursun Çiçek'e ait olup olmadığını inceleyen Jandarma Kriminal Laboratuarı'nın raporuna ulaştı. Rapor, belgedeki imzanın, Albay Dursun Çiçek'in imzasına benzediğini ortaya koydu.

İMZALAR KARŞILAŞTIRILDI

Taraf Gazetesi'nde yayınlandığı günden bu yana büyük tartışmalara yol açan, 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu ortaya çıkarmak için Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuarları'nda yapılan inceleme dün tamamlandı. Ergenekon'da tutuklanan emekli Yüzbaşı Serdar Öztürk'ün ofisinde ele geçirilen belgeyle ilgili soruşturma başlatan Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın talebi üzerine, Çiçek'in, yaş imza örnekleri ile belge üzerindeki 'paraf ve imzalar' karşılaştırıldı.

UZMANLAR 'İMZA ALBAY'IN DİYOR

Jandarma Kriminal Laboratuarı'ndaki uzmanlar tarafından yapılan inceleme sonucunda, 'İrticayla Mücadelede Eylem Planı'ndaki imzanın Albay Çiçek'in imzasına benzediği sonucuna varıldı. Uzmanların dün tamamladığı ön raporda, belgedeki imzanın yüzde 90 oranında Albay Çiçek'in imzası olduğu belirtildi.

Bu arada belge üzerindeki imzanın gerçek olup olmadığını ortaya çıkarmak için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarları'nda da ayrı bir inceleme yaptırıldığı haberleri ise doğrulanmadı. İncelemenin sadece Jandarma Kriminal Laboratuvarları'nda yapıldığı öğrenildi.

SORUŞTURMAYA KRİMİNAL RAPOR YÖN VERECEK

Askeri ve sivil savcılığın başlattığı soruşturmanın akibetini Jandarma Kriminal'in belgenin sahte olup olmadığına ilişkin raporu belirleyecek. Belge gerçek çıkarsa hazırlayanlarla ilgili hem sivil hem de askeri mahkemede dava açılabilecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belgeyle ilgili olarak "Yanlışsa vahim, doğruysa daha vahim" demişti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Hürriyet'e belgenin sahte çıkması durumunda ne şapacağını "Ne yapacağımızı hep birlikte göreceğiz. Bütün Türkiye görecek" sözleriyle açıklamıştı. Başbuğ, belgenin gerçek çıkması durumunda ise "Silahlı Kuvvetler bu konuda çok ciddi ve şeffaftır. Gereken neyse onu yapacağız" demişti.

TÜRKİYE 1 HAFTADIR TARTIŞIYOR

Kıdemli Deniz Albay Dursun Çiçek'in başında bulunduğu Genelkurmay Harekat Başkanlığı 3. Destek Şube Müdürlüğü tarafından hazırlandığı öne sürülen darbe andıcını sivil toplum kuruluşları, muhalefet ve AK Parti 'ihanet andıcı' diye niteleyerek tepki göstermişti. Türkiye'nin 1 haftadır tartışdığı belge ile ilgili Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Başbuğ 1,5 saat görüşmüştü. AK Parti, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

yenişafak



Bu haber 748 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,656 µs