En Sıcak Konular

Boğaz sakinleri İDO'ya tepkili!

18 Haziran 2009 15:55 tsi
İDO'nun İstinye-Emirgan-Kanlıca-A.Hisarı-Kandilli-Bebek Ring Sefer hattında gittiği yaz tarifesi değişikliği sebebiyle bir çok vatandaş mağdur olmuş durumda. Kış tarifesinde gözüken saat 13:00 ve 14:30'daki seferler kaldırılarak, İstanbullular'a ve yab

Boğazın gözbebeği sayılan kısımları birbirine bağlayan, 40 yıldan uzun bir süredir işleyen bu hatta sefer sayısı ani bir kararla düşürülmüş, boğazın ana damarı sayılan bu bölgedeki pek çok İstanbullunun elinden seyahat özgürlüğü alınmış oldu.

İDO'daki yetkililerden bu konuda görüş almak istediğimizde, bize kısaca bu kararın "Tarife Kurulu'nun yolcu talep ve şikayetlerini gözönünde bulundurarak yapmış oldukları çalışmalar doğrultusunda" alındığını bildirdiler.

Denizyolu hattından başka herhangi bir toplu taşıma alternatifi olmayan vatandaşlar ise, İDO'nun bu kararını protesto etmek için kendi aralarında imza kampanyası başlattılar. Türkiye'nin en yaşlı muhtarı olan ve 37 yıldır Anadolu Hisarı'nda kesintisiz bu görevi sürdüren Nazmiye Korkmazlar'ın kızı ve muhtar yardımcısı Güzin Merve, bu konuda iyibilgi'ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisine, İDO'nun yukarıda bahsi geçen açıklamasını ilettiğimizde, böyle bir şeyin mümkün olamayacağını, tam tersine vatandaşların, sefer sayısında arttırıma gidilmesi yönünde taleplerinin olduğunu söyledi. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını belirten Güzin Hanım, başlatılan imza kampanyasına Hisarlılar'ın hergeçen gün daha fazla destek verdiğini söyledi.

Kanlıca Muhtar Yardımcısı Nurten Zengin ise İDO'nun bu kararının, İstanbul'un en turistik bölgeleri adına çok büyük bir talihsiz olduğunu belirtti. Özellikle yabancı turist sayısında artışın yazın gerçekleştiğini, seferlerde arttırılmaya gidilmesi gerekilirken, tam aksi yönde karar çıkmasının kendisini şaşırttığını ifade etti.

Hat üzerinde özel hizmet veren ve ranttan pay alması söz konusu olan Deniz Taksi gibi şirketlerin, bu kararda etkili olup olmadıkları, vatandaşların dile getirdikleri soru işaretlerinden yalnızca biri.

iyibilgi.com



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,243 µs