aslında ne dedi? | " /> aslında ne dedi? | "/>

En Sıcak Konular

Emine Erdoğan aslında ne dedi?

18 Haziran 2009 15:24 tsi
Emine Erdoğan aslında ne dedi? Emine Erdoğan, “Ana-Kız Okuldayız” kampanyası çerçevesinde okuma yazma öğrenen kadınlara sertifika verme töreninde bir cümle sarf etti. İki gazete o cümleyi başlığa çekti:

Bugün aynı yayın grubu içinde yer alan ve Emine Erdoğan'ın 'aynı cümlesini' başlığa çeken iki gazetedeki haberler yanyana konulduğunda bakın okurlar nasıl bir manzara görüyorlardı:

İşte aynı olayı konu alan ve aynı cümleyi başlık olarak kullanan haberler: 

Bu Radikal'in haberi

'Humeyni manzarası değil'

Anne-Kız Okuldayız’ kampanyasına katılan kadınlar için hazırlanan sertifika törenine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’nin töre cinayeti, kan davası, aile içi şiddet gibi manzaraların sıkça yaşandığı bir ülke olmadığını belirterek, “Gazetelerin, televizyonların ve internetin kontrolsüz yaydığı bu manzaralar, Türkiye’nin Humeyni manzarası elbette ki değildir. Ancak bir tek masum insanın ölümünü bile insanlığın ölümü, insanlık değerlerinin ölümü olarak görüyoruz ve acısını yüreğimizde hissediyoruz” dedi. Erdoğan, Ana-Kız Okuldayız kampanyasına katılan kadınlara, ‘şiddetin sona ermesi için okuyun’ çağrısı yaptı. (Radikal)

Bu da Milliyet'in haberi

Namus cinayetleri Türkiye'nin umumi manzarası değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile “Ana-Kız Okuldayız” kampanyası çerçevesinde okuma yazma öğrenen kadınlara sertifika verme törenine katıldı


Erdoğan aile içi şiddet, töre ve namus cinayetleriyle kan davası haberlerinin hafızalarda derin izler bıraktığını belirtirken “Elbette Türkiye bu tür cinayetlerin sıkça rastlandığı bir ülke değildir. Televizyonların, gazetelerin ve internetin kontrolsüz şekilde yaydığı bu manzaralar, Türkiye’nin umumi manzarası değildir” dedi.


Keçiören’deki Halil İbrahim Sofrası isimli restoranda dün yapılan törene gelen Çubukçu, dış kapıda yaklaşık 20 dakika ayakta bekledikten sonra, restorana gelen Erdoğan ile birlikte salona girdi. Erdoğan konuşmasında, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hiç duymak, görmek istenmeyen manzaralarla karşılaşıldığını belirterek şunları söyledi:

‘Temelde cehalet var’

“Bunlardan aile içi şiddet, töre cinayetleri, namus cinayetleri, kan davaları, şiddet ve vahşet haberleri hafızalarımızda derin izler bırakıyor. Elbette Türkiye bu tür cinayetlerin sıkça rastlandığı bir ülke değildir. Tüm bu olumsuz girişimlerin temelinde cehaletin yattığını da biliyoruz. Cehaletle, karanlıkla, bilgisizlikle mücadelemizde ne kadar kararlı olursak, bu tür olumsuz vakalara da o derece az rastlayacağız.”


Erdoğan, daha sonra Çubukçu ile birlikte okuma - yazma öğrenen kadınlara sertifika verdi. (Milliyet)

 

 



Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,260 µs