En Sıcak Konular

''ETÖ KKTC'' için düğmeye basıldı

18 Haziran 2009 14:40 tsi
Ergenekon Terör Örgütü'nün KKTC ayağının araştırılması için düğmeye basıldı. İşte ayrıntılar...

KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, "Ergenekon" soruşturmasının KKTC ile bağını ele almak amacıyla, Meclis araştırması yapılmasını ve bu amaçla özel bir komite kurulmasını kararlaştırdı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugünkü toplantısında ilk olarak, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekillerinin sunduğu, ''Türkiye'de başlayan 'Ergenekon' soruşturmasının KKTC ile bağını ele almak maksadıyla Meclis araştırması açılması'' önergesinin ön görüşmesini yaptı.

Milletvekillerinin konuyla ilgili görüşlerini ortaya koyduğu ön görüşmenin ardından, öneri oy birliğiyle kabul edildi.


KONUŞMALAR

Ön görüşmede ilk sözü alan CTP Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, Türkiye'de önemli bir aşamaya ulaşan "Ergenekon" konusuyla ilgili olarak ortaya çıkan belgelerde konunun Kıbrıs ile ilgili bağlantısının da tespit edildiğini belirtti.

Soyer, "Ergenekon" ile ilgili olarak KKTC'de ortaya çıkan belgelerde 2000 ve 2003'teki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile Sağlık Bakanlığının otomasyon ihalesiyle ilgili iddiaların yer aldığını söyledi.

Belgelerde adı geçen dönem, Başbakanlar Derviş Eroğlu ile Mehmet Ali Talat'ın evine yönelik faili meçhul bombalama olayı yaşandığını kaydeden Soyer, olayların ciddiyetinden dolayı konunun kapsamlı olarak araştırılmasının şart olduğunu ifade etti.

"Ergenekon" soruşturmasının Meclis tarafından ele alınması gerektiğini kaydeden Soyer, bu araştırmanın selamete erişmesi için polemiklere girmeyip, sağlıklı bir şekilde tartışılmasının şart olduğunu belirtti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili İrsen Küçük, ''son seçimlerde propaganda malzemesi haline getirdiği Ergenekon konusunu Meclise getiren CTP'nin, konuyu siyasi polemik haline getirmeye devam ettiğini'' söyledi.

''Elde basında yer alan belgelerin dışında somut hiçbir belge olmadığını'' kaydeden Küçük, konuyla ilgili olarak araştırma isteyen UBP'nin, CTP'nin önergesine destek vereceğini belirtti.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, ''Ergenekon denilen olayın bir suç örgütü olup olmadığının henüz netlik kazanmadığına'' işaret ederek, tüm bunların, kurulacak komite ile araştırılacağını söyledi.

Kıbrıs Türkü'nün iradesine dönük zaman zaman organize müdahalelerin yaşandığını ifade eden Denktaş, kurulacak komitenin dış etkenlerin etkisi altında kalmaması gerektiğini belirtti.

Denktaş, DP'nin olumlu oy vereceği komitenin, ''KKTC'deki diğer organize suç ve çetecilik faaliyetlerini'' de araştırması temennisinde bulundu.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Mehmet Çakıcı, konunun araştırılmasını isteyen TDP'nin CTP önerisine destek vereceğini belirterek, TDP'nin temsilcisinin de komitede görev yapması talebinde bulundu.

''Polisin sivil iradeye bağlı olmadığı bir ülkede hangi iradeyle kimden araştırma yapmasını isteyeceksiniz'' diyen Çakıcı, ''KKTC'nin Ergenekon'un merkezi olduğunu'' ileri sürerek, bu gerçeğin göz ardı edilmemesi, özellikle UBP'nin bu konuya samimiyetle eğilmesi gerektiğini söyledi.

 



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,652 µs