çileden çıkartan sözleri | " /> çileden çıkartan sözleri | "/>

En Sıcak Konular

Özince'nin, çileden çıkartan sözleri

18 Haziran 2009 11:24 tsi
Özince'nin, 
çileden çıkartan sözleri TBB Başkanı Özince, kredi kartı kanununu eleştirenlere 'işinize gelirse' tavrı gösterdi. Sokaklarda kart dağıtıldığı dönemleri unutan Özince; eleştirenleri politika yapmakla suçladı.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili, ''Kredi kartı borcunu ödemeye kolaylık getirilip duruluyor. Bundan yararlanılsın, iyi bir şey'' dedi.

Özince, İş Bankası tarafından yaptırılan yeni hizmet binasının açılışını yapmak üzere geldiği Adana'da yaptığı açıklamada, kredi kartı borçlarının ödenmesine kolaylık getirilmesinin yararlı olduğunu belirterek, borcu olanların tamamı için ''mağdur'' ifadesinin kullanılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Borçların ödenmesine yine kolaylık getirildiğini belirten Özince, ''Bundan yararlanılsın iyi bir şey'' diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda kart borçlarının yapılandırılması ile ilgili düzenleme yapıldığını ve bundan yararlananların azımsanmayacak sayıda olduğunu belirten Özçince, şunları kaydetti:

''Ancak, her borçlu gelmedi. Kimi borçlunun aslında çok ciddi ihmali var, bu işin içinde. Yani borcunu ödeyemeyecek olan da kredi kartından para çekiyor, sonra bankacılık sisteminden ödemiyor. Cebine birçok kart koymak marifet değil, iyi niyetli olmayanlar da var. Herkese böyle körü körüne sahip çıkmayalım.''

Özince, bazı tüketici derneklerinin düzenlemeyi ''bankaların batık alacaklarını tahsil operasyonu'' olarak görmelerine tepki göstererek, ''Böyle lüzumsuz yorumlara gerek yok'' dedi.

''HERKES İŞİNİ İYİ YAPSIN''

''Borcunu ödemek isteyen varsa ödesin'' diyen Özince, şöyle devam etti:

''Bizim insanımız, böyle kanun yapsan da yapmasan da zaten ölmüş akrabasının, anne ve babasının borcunu bile ödüyor. Hiç kimsenin yorum yapmasına gerek yok. Devlet bir kanun çıkartmış, isteyen ödesin, içine sinmeyen de gelsin eski temerrüt faiziyle ödemesini yapsın reddetmeyiz.

İş hukuka aksetmiyor, iş icralarda yürümüyorsa bütün vatandaşın memnun olması lazım. Bunların dışında konuşanlar politika yapıyor. Çoğunun amacı, politik hayatla ilgili... Politik hayata girmek veya onu etkilemek. Bunları bırakalım, herkes işini iyi yapsın yeter.''

Krediyi halkın kendilerine emanet ettiği mevduatlar sayesinde verdiklerini ifade eden Özince, ''Bu paraları kendi cebimizden vermiyoruz. Bu paraları şu veya bu şekilde toplarsak mevduat sahiplerine de yarın 'banka battı, pardon!' demeyiz. Biz sonsuz para basmıyoruz. Bu paraların kimin olduğunu bütün vatandaşlar kafasına iyi koysun'' dedi.

Kredi kartından aidat alınması konusundaki eleştirilere de Özince ''Kredi kartı aidatı tabi ki alınmalı, niye alınmasın? Kredi kartını niye bedava vereyim? Niye bedava olacakmış?'' şeklinde yanıt verdi.

AA



Bu haber 794 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs