En Sıcak Konular

AB'den terör örgütleri kararı

18 Haziran 2009 08:34 tsi
AB'den terör örgütleri kararı
AB Konseyi, terör örgütü PKK ve uzantısı oluşumlar ile İBDA-C ve DHKP-C'nin 'Terör Örgütleri Listesi'nde yer almaya devam etmesini kararlaştırdı.

Avrupa Birliği Konseyi'nin terörle mücadeleye ilişkin 15 Haziran 2009 tarihli AB Konseyi Ortak Tutumu ve Kararı ile terörist kişi, grup ve kurumlara ilişkin listelerin güncellendiği açıklandı.

Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde önceki gün yayımlanan AB Konseyi Ortak Tutumu ve Kararı ile eklerindeki listelerde, PKK (KADEK-Kongra-Gel), terör örgütünün silahlı uzantısı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) ile İBDA-C ve DHKP-C (Dev Sol, Devrimci Sol), terör örgütleri olarak yer almaya devam ediyor. Avrupa Birliği Konseyi'nin, 'PKK ve uzantısı oluşumların terör örgütleri listesinde yer almaya devam etmesi' yönündeki kararının, başta Almanya olmak üzere, Avrupa kamuoyundan büyük destek gördüğü kaydedildi.

Almanya Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın hazırladığı Terörizm Raporu'nda da şiddet eylemlerini sürdüren ve özellikle Almanya'da sokak terörünü tırmandırmaya çalışan PKK/Kongra-Gel'e yönelik yasağın devam edeceği ve örgütün şiddet eylemlerine taviz verilmeyeceği belirtilmişti. Avrupa Polisi (EUROPOL) tarafından Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanlarına gönderilen bir mektupta da önümüzdeki dönemde Avrupa için en ciddi tehlikeyi uyuşturucu kaçakçılığı, insan ticareti, yasadışı göç, kara para aklama ve sahte para basımının oluşturduğu vurgulanarak, son dönemde sokak çatışmalarına yönelen PKK'nın en tehlikeli 'mafya' yapılanması olduğuna dikkat çekilmişti.

aa



Bu haber 415 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,566 µs