En Sıcak Konular

Gül mayın yasasına neden onay verdi?

17 Haziran 2009 16:31 tsi
Gül mayın yasasına neden onay verdi?
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'yu kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, mayınlı arazilerin temizlenmesi ile ilgili yasaya neden onay verdiği ile ilgili ilk kez konuştu:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve Divan Kurulu üyelerini kabul etti. Çankaya Köşkü'nde yaklaşık 1 saat süren kabul basına kapalı gerçekleşti.

Topçu, köşkten ayrılırken, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eski Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili şüphelerinin sürdüğünü belirterek, bu şüpheleri içeren ekleriyle birlikte 50 sayfalık raporu Cumhurbaşkanı Gül'e sunduklarını ifade etti.

Parti içinde kurulan komisyonla, olaya ilişkin şüpheleri delillendirdiklerini ve hukuki süreler içinde haklarını kullandıklarını belirten Topçu, olası ihmalin sorumlularının bulunmasını istedi.

Topçu, Cumhurbaşkanı Gül'ün de kendilerini dikkatle dinlendiğini ve işaret edilen noktalar ile ilgili sorumlularla görüşeceğini söylediğini bildirdi.

Görüşme sırasında mayınlı arazilerin temizlenmesine yönelik kanunun da gündeme geldiğini ifade eden Topçu, Gül'ün kanunu incelediğini söylediğini ve ''Ben popülist davranmam, bu imzayı gerekli gördüm'' dediğini dile getirdi.

Topçu, kanun ile ilgili eleştirilerini tekrarlayarak, ''TBMM'deki muhalefet görevini yapmazsa, kanun mahkemeden döner gelirse ve o ihale şeklinin üçüncüsü tercih edildiği anda, ben Ankara'dan çıkarım, yüzümü millete dönerim, 'Ben bu sınıra yürüyorum' derim o zaman el mi yaman, bey mi yaman hep beraber görürüz'' diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Topçu, Taraf Gazetesi'nde yer alan haber ile ilgili olarak da partisinin bugüne kadar ''millet iradesine yönelmiş topun tüfeğin karşısında durduğunu'' belirterek belgenin bir fotokopi olması nedeniyle net bir şey söylemeyeceğini, belgenin kriminolojik olarak incelenmesinin de bir sonuca varmayacağına inandığını kaydetti.

Topçu, ''Milletin iradesi ile alakalı göz bebeğimiz olan bir kurumun içinde üç beş meczup kendi hayalleri ile ilgili bir şey yapıyorsa onun karşısında dururuz'' dedi.

Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Gül'e, Sarp sınır kapısındaki 300 esnafın imzasını taşıyan ve sorunlarını içeren belgeyi ilettiğini de belirterek, Gül'ün Gürcistan'ın Ankara büyükelçisi ile konuyu ele alacağını söylediğini sözlerine ekledi.

AA



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,427 µs