En Sıcak Konular

Skandalı açıkladı işten atıldı

17 Haziran 2009 15:36 tsi
Skandalı açıkladı işten atıldı Helikopter kazasını soruşturan TBMM Komisyonuna konuşan pilot-bilirkişi Altınbulak işinden oldu. İddialar vahim!

Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını yitirdiği helikopter kazasını araştırmak üzere kurulan TBMM Komisyonuna bilgi verdiği için işinden atılan pilot –bilirkişi Fevzi Altınbulak, İNTERNETHABER’e müthiş açıklamalarda bulundu.

Altınbulak, “Kurtarma rezaletinin nedeni Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’dür. Yasanın emrini yerine getirmemiştir. 86 kez arızalı uçuşa izin verilmiştir. Uçaklarda çift defter tutuluyor. Ben bunları söyledim diye tehditle işimden atılıyorum” iddialarında bulundu.


MECLİS'E BİLGİ VERDİ

Helikopter kazası sonrasında; mahkemelerde bilirkişi olarak da görev yapan pilotlar Vakfı kurucusu kaptan pilot Fevzi Altınbulak, kazaya yol açan unsurlar ile ilgili görüşlerini açıkladığı gerekçesiyle 27 mart tarihinde, çalışmakta olduğu Onur Havayollarındaki işinden atıldığını söyledi. Altınbulak, Best Havayollarının kendisine iş teklif ettiğini ve hemen bu firmada çalışmaya başladığını da belirterek, “Tam bu sıralarda TBMM’de kurulan komisyon beni bilgime başvurmak üzere Meclis’e davet etti. 9 Mayıs’ta Meclis’e geldim ve bilgi verdim. Tümüyle yasa ve yönetmeliklerle ilgili bilgi verdim. Kişisel kanaatlerimi dile getirmedim. Ertesi gün komisyondaki verdiğim bilgiler gazetelere haber oldu. Ardından işimden atıldım” diye konuştu.

ATIN BU ADAMI
Komisyona verdiği bilgilerin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’nun hoşuna gitmediği için işten atılması için baskı yaptığını iddia eden Altınbulak, şunları söyledi:

“Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru Best Havayolları genel müdürünü arayıp, ‘bu adamı hala neden atmıyorsunuz?’ diye baskı yapmış. Firmanı işletme ruhsatı önündeymiş ve hala imzalamamış. Bunu imzalamamakla tehdit etmiş. ‘atmazsanız imzalamam’ demiş. Best mecburen beni işten çıkarttı ve sonra genel müdür ruhsatı imzaladı. Bu olacak iş mi? Meclis’e bilgi verdim diye işten atılıyorum. Bu TBMM’ye de karşı bir davranıştır. Meclis’in onur ve saygınlığına gölge düşürecek bir olaydır.

Gerçekleri söyledim diye işten atılıyorum. Eğer bir yalanım yanlışım varsa çıkıp aksini söylesin. Cevap versin. Benim verdiğim bilgilerde hata varsa Meclis’teki milletvekilleri bunu süzgeçten geçirmeye aciz mi? Komisyon o bilgilerin değeri konusunda karar vermekten aciz mi? Elbette söylediklerimin doğru olup olmadığını bilgi verdiğim komisyon tespit eder. Genel Müdür Meclis’in çağırığı bir kişiyi susturma pahasına işten çıkartılmasını ister mi? Ama ben doğruları söylemeye devam edeceğim. Yalan yanlış varsa çıkıp aksini ispat etsin. “

HAYATİ ARIZALAR BAKKAL DEFTERİNE

Altınbulak, sivil havacılık genel müdürlüğünün kanunlardan ve yönetmeliklerden kaynaklanan görevlerini yerine getirmediğine ilişkin komisyonda dile getirdiği bilgileri de yineledi ve sözlerini şöyle tamamladı:


“Arızalarla ile ilgili çift defter tutuluyor. Uçuşa engel olacak, hayati arızalar teknik deftere yani uçağın ana defterine değil ikinci deftere yani bakkal defteri diyeceğimiz bir deftere kaydediliyor. Bu da uçuşu engellemiyor. 86 ayrı uçuşta bu yapıldı. Aksi halde uçuş yapılamaz. Pilotlar da mecburen uçuyor. Yoksa işlerinden oluyorlar. Sivil havacılık uçuşları gerektiği gibi denetlemiyor. Şirketin uçuşunu durdurmuyor ölümüne devam ediyor. Göz yumuyor.

TEŞKİLATI KURMADI
Arama kurtarmada sorumlu olan ve yasaların görev verdiği tek kurum Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’dür. Ama bu birimi kurmamış, tek bir personeli, adamı yok. Bu birim yok yani. Ama yasa ‘kur’ demiş. Mevcut genel müdürlük uluslar arası sorumluluğunu yerine getiremeyecek durumda. Bu görevi yerine getirmekten aciz.Arama kurtarma rezaletinin sorumlusu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’dür. Kanun, tüm yasa ve yönetmelikler Genel Müdürlüğü sorumlu kılıyor ve görevli tutuor ama buna rağmen, bu birimi kurmayan genel müdürlük sorumludur. Bu teşkilat olsaydı ölümler olmazdı. Yarın yine aynı olay olsa yine ölümler olsa sorumlusu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olacaktır.”


AVRUPA HESAP SORAR

Fevzi Altınbulak’ın işinden atılması üzerine TBMM komisyonu Ulaştırma Bakanlığına bir yazı yazarak, Altınbulak’ın komisyona bilgi vermesinden bir gün sonra işiden atılmasının nedenini sordu. Altınbulak, “Bana Komisyon sahip çıkmasa bile Avrupa sahip çıkar. Uluslar arası anlaşmalara imza koyanlar bunun hesabını sorar. Ben doğruları söylemeye devam edeceğim” dedi.




Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs