En Sıcak Konular

"O listeyi çocuklar mı hazırladı?"

0 0 0000 00:00 tsi
CHP dün "Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması için 34 neden..." şeklinde bir rapor hazırlamış ve Parti Meclisi'ne sunulan bu rapor basına yansımıştı. 34 neden bir hayli ilginç... Gazeteci Mehmet Barlas'a göre o listeyi hazırlayanlar da...

Mehmet Barlas'ın yazısı:

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmaması için 34 neden...

Dünkü Milliyet'te Saliha Çolak imzalı bir haber vardı. Buna göre CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmemesi gerektiği yönündeki parti görüşünü güçlendirmek için 34 farklı neden ileri sürülen bir rapor hazırlamış ve bunu Parti Meclisi'ne sunmuş.
Haberde bu 34 madde de sıralanmıştı. Bazılarını aktaralım:
Atatürk'ü anlayamadı, Atatürk'ü sevmedi./ Halkıyla, ordusuyla, yargısıyla ilişkisini olması gereken zemine oturtamadı./ Vatandaşına, "Ananı da al git" karşılığını verdi./ Dokunulmazlığı kaldırmadı./ Harem ile harimin farkını bilmiyor./ Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanı'na "Sana mı soracağız" dedi./ Türban konusunda mutabakat ararken, cumhurbaşkanını istediği gibi seçmekte direniyor./ Danıştay'a, Yargıtay'a, "Diyanet' e sor" dedi./ AİHM'ye "Ulemaya sor" dedi./ "Osmanlı eyaletler sistemi gibi bir sistem Türkiye' de uygulanabilir" dedi.
Bu listenin hazırlandığı CHP'nin MYK toplantısının gündemi acaba nasıl oluştu, merak etmiyor musunuz?

Ön hazırlık

Acaba üyelere, "Erdoğan' ın cumhurbaşkanı olmaması için bulabildiğiniz gerekçeleri yazın. Toplantıda bunları birleştirip, raporlaştırırız" diye bir ön duyuru mu yapıldı? Eğer böyle yapıldıysa, MYK üyeleri yakınlarından, çocuklarından da liste oluşturmak için yardım istediler mi?
Rapora alınmayan gerekçeler arasında şunlar da var mıydı?
- Yıllardır siyasette bulunmasına ve bir kez de CHP'yi barajın altına düşürmesine karşın hiç seçim kazanamayan Genel Başkanımız Deniz Baykal'ı çatlatmak ister gibi, partisini kurduğu yıl tek başına iktidar yapıp, başbakan oldu.
- Anayasa'da ve yasalarda onun cumhurbaşkanı olmasına karşı hiçbir engelleyici hüküm bulunmamasına karşın, "Cumhurbaşkanı olacak mısın" sorusu sorulduğunda, "Hayır, olmayacağım" demiyor.
- Partisinin Kurban Bayramı'nı kutlayan afişlerini "Bayram değil seyran değil" diye eleştiren Genel Başkanımıza "Ama Kurban Bayramı şimdi" diye hatırlatmada bulunarak siyasi nezaketin ve demokrasinin bütün kurallarını çiğnedi.
- Seçilme barajını yüzde 10'un altına indirmemek konusunda partimiz CHP ile işbirliği yaparak, eksikli temsil yarasının devam etmesine katkıda bulundu.
- Hâlâ AB ile ipleri kopartmadı ve hala ABD ile Irak'ta silahlı çatışmaya girmedi.
- Gösteri olsun diye bindiği attan düşerek, ata sporu olan binicilik konusunda gençlere kötü örnek oldu.
- "Her şey şeffaf" olmalı derken "Gizli şeker" sahibi olduğu anlaşıldı.

Rıza'nın son isteği

Mesleklerin en karmaşığı, en zoru ve en fazla sorumluluk taşıyanı olan "Siyaset" in, bu tür "Gerekçe listeleri" hazırlanmasına dayanan bir düzeye ulaşması, tabii ki sadece gülümseyerek değerlendirilebilir.

Eğer bu gerekçe listesi hazırlamak uğraşısı diğer partiler tarafından da benimsenirse, kim bilir ortaya daha ne tür parlak örnekler çıkacaktır. Mesela AK Parti MYK'sı da "Deniz Baykal neden cumhurbaşkanı seçilmemeli" konulu parti görüşünü desteklemek için gerekçeler listesi hazırlamaya kalkarsa, ortaya kaç madde çıkacaktır?

Geçenlerde İlhan Kesici'nin anlattığı Türk siyasetindeki rekabet anlayışını yorumlayan bir Temel fıkrasını anlatmak, belki AK Parti'nin bu tür gerekçeler listesine katkıda bulunabilir.

Temel ve Rıza idama mahkum olmuşlar. Görevli önce Temel'e "İdam' dan önceki son isteğin nedir" diye sormuş. Temel "Annemi görmek istiyorum" demiş. Aynı soruyu Rıza'ya yöneltip "Son isteğin nedir" demişler. "Temel annesini görmesin" demiş Rıza.



Bu haber 341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,690 µs