En Sıcak Konular

Başbuğ'a yanlış bilgi mi veriliyor?

17 Haziran 2009 08:31 tsi
Başbuğ'a yanlış bilgi mi veriliyor?  
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a yanlış bilgi mi veriliyor?

 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Harekât Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde hazırlandığı iddia edilen skandal belgeyle ilgili Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'e konuştu. 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nda imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in ifadesinin alındığını anlattı. "Kendilerine soruldu.  
Böyle bir çalışma yapmadıklarını söylüyorlar. Bütün bilgisayarlara el kondu. Yapılan bütün incelemelerde, teknik bir ize rastlanmadı. Yani o bilgisayarlarda böyle bir şey yazılmamış." dedi.

Genelkurmay Başkanı, daha önce de bazı hususlarda çok net beyanlarda bulunmuş ancak aradan geçen süre zarfında yanlış yönlendirildiği ortaya çıkmıştı. Ergenekon soruşturması kapsamında İstek Vakfı arazisinde yapılan kazılarda aralarında LAW silahları ve el bombalarının da bulunduğu çok sayıda askerî malzeme ele geçirilmişti. İlker Başbuğ, söz konusu arazide çıkarılan silah ve mühimmatların hiçbirisinin TSK'nın envanterinde olmadığını açıklamıştı. Ancak, Başbuğ'un açıklamaları Makine Kimya Endüstrisi'nin hazırladığı raporlarla yalanlandı. Zira MKE, konuyla ilgili hazırladığı raporda, aralarında LAW ve el bombalarının da bulunduğu 'mühimmatın' önemli bir kısmının TSK'ya teslim edildiğini belgeleriyle ortaya koydu. Başbuğ ayrıca isteyen herkesin söz konusu araziye girebileceğini anlatmıştı. Ancak, ikinci derecede askerî yasak bölge olan bölgeye gazeteciler bile girememişti.

'ÖLÜME AKREDİTASYON'DA DA YANILMIŞTI

İlker Başbuğ'un yanlış yönlendirildiği olaylardan biri de Cihan Haber Ajansı muhabiri Lütfi Aykurt'a dağ başında uygulanan 'ölüme' akreditasyon olayıydı. Büyük Birlik Partisi lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatını kaybettiği helikopter kazasını takip için enkaz bölgesine giden Aykurt, askerî helikoptere alınmamıştı. Başbuğ, olayda bir kasıt olmadığını öne sürerek, "Konu çok speküle edildi. Kendisine deniliyor ki: 'Bu helikopterde sadece askerî malzeme taşıyacağız. Bunun için görevlendirildik. Sizi alamayız.' Olay günü hava açık. Artı 13 derece. Artı olay bölgesinden yaya oyarak inen 350–400 kişi var." demişti.

Meteoroloji'nin olay günüyle ilgili raporu Başbuğ'u yalanladı. Zira Meteoroloji'nin bölge ile ilgili verdiği ayrıntılı raporlarda da belirtilen sıcaklığın dağa değil ovadaki ilçeye ait olduğunu ortaya koydu. Olay zamanında kaza mahallindeki sıcaklık ise -5 ile -8 derece arasında değişiyordu. Lütfi Aykurt ise kendisiyle birlikte sadece 2 köylünün olduğunu açıkladı.

zaman



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs