En Sıcak Konular

Potanın Perileri'nden veda

16 Haziran 2009 21:00 tsi
Letonya'da devam eden 32. Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda Potanın Perileri, F Grubu'ndaki son maçını Beyaz Rusya ile oynadı. Maçtan Beyaz Rusya, 70-86 galip ayrıldı. Bu sonuçla rakibine 7 sayının üstünde bir skorla mağlup olan Millilerimiz, grubunu 5.

Maça Beyaz Rusya içerden ve dışarıdan buluğdu basketlerle başlarken, Millilerimiz ise Birsel Vardarlı'nın üs üste bulduğu basketlerle skor üretti. Boyalı alanı Nataliya Trafimava ile çok iyi kullanan rakibine Nevin Nevlin- Yasemin Horasan ikilisi ile karşılık veren Ay Yıldızlılar, rakibinin farkı arttırmasına izin vermedi. 5. dakikaya Beyaz Rusya, 12-14 üstün girdi. Alan savunmasına üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle iyi hücum eden Beyaz Rusya, 7. dakikaya girilirken farkı 9 sayıya çıkarttı (14-23). Ceyhun Yıldızoğlu'nun molasının ardından Sariye Gökçe ve Bahar Çağlar'ın bulduğu 5 sayı ile suskunluğunu bozan Potanın Perileri, 1 dakikanın içinde farkı 4 sayıya indirdi (19-23). İlk periyodu Beyaz Rusya, üst üste bulduğu basketlerle 21-27 önde tamamladı.

İkinci periyoda Beyaz Rusya Volha Padabed-Yelena Leuchanka ikilisinin basketleri ile başladı ve farkı 12. dakikada 10 sayıya çıkarttı (23-33). Birsel Vardarlı'nın 3'er sayılık basketlerine içerden ve dışarıdan bulduğu basketlerle hemen karşılık veren Beyaz Rusya, farkın azalmasına izin vermedi. 15. dakikaya 29-38 önde giren rakibi karşısında Nevin Nevlin ile etkili olan Kırmızı Beyazlılar, Anastasiya Verameyenka'nın 3 sayılık basketlerine engel olamadı. İlk yarı 37-45 Beyaz Rusya'nın üstünlüğünde kapandı.

İkinci yarıya Beyaz Rusya, savunmamızdaki açıkları iyi değerlendirerek dışarıdan üst üste buluğdu basketlerle hızlı başladı. Nevin Nevlin ve Şaziye İvegin'in basketleri ile oyuna tutunan Bayan Milliler, Yasemin Horasan'ın da skora katkı vermesiyle 12 sayıya kadar çıkan farkı 24. dakikada 6 sayıya indirdi (47-53). Birsel Vardarlı-Yasemin Horasan ikilisinin serbest atışlardan bulduğu sayılarla potasındaki basketlere cevap veren Millilerimiz, Tuğba Palazoğlu'nun basketi ile 27. dakikada farkı 4 sayıya düşürdü (53-57). 3 sayı çizgisinin gerisinden çok yüksek bir yüzde ile oynayan Beyaz Rusya, boyalı alandan da kolay basketler buldu ve son periyoda tekrar farkı 9 sayıya çıkartarak 58-67 önde girdi.

Final periyoduna iki takım da üst üste hücumlardan boş dönerek başladı. Tatyana Troina'nın 3 sayılık basketi ile bu periyottaki ilk sayılarına ulaşan Beyaz Rusya karşısında hücumda bir türlü skor üretemeyen Millilerimiz, farkı azaltma isteğinde başarılı olamadı. Maçın son 5 dakikalık bölümüne Beyaz Rusya, 60-72 önde girdi. Sariye Gökçe ve Şaziye İvegin ile maça ortak olmaya çalışan ancak savunmasında açıklar vermeye devam eden Ay Yıldızlılar, potasındaki 3 sayılık basketlere de karşılık veremedi. Beyaz Rusya, maçtan 70-86 galip ayrıldı.

TÜRKİYE (70):Şaziye İvegin 8 (5 ribaund, 2 asist), Birsel Vardarlı 15 (3 ribaund, 4 asist), Nilay Yiğit 1 (1 ribaund, 2 asist), Tuğba Palazoğlu 6 (4 asist), Gülşah Gümüşsay, Sariye Gökçe 7 (3 ribaund), Naile İvegin (1 ribaund), Yasemin Horasan 9 (3 ribaund, 1 asist), Nevin Nevlin 20 (3 ribaund, 1 asist), Bahar Çağlar 4 (5 ribaund, 1 asist),

BEYAZ RUSYA (86): Volha Padabed 4 (3 asist), Katsiaryna Snytsina 19 (5 ribaund), Yuliya Dureika 8 (1 ribaund, 1 asist), Natallia Anufryienka 2 (1 ribaund, 3 asist), Anastasiya Verameyenka 12 (5 ribaund, 3 asist), Yelena Leuchanka 7 (8 ribaund), Natallia Marchanka 5 (4 ribaund, 6 asist), Tatyana Troina 13 (5 ribaund, 1 asist), Nataliya Trafimava 12 (8 ribaund, 3 asist), Marina Kress 4 (1 ribaund, 1 asist)

Hürriyet



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs