Karamehmet'e suç duyurusu | " /> Karamehmet'e suç duyurusu | "/>

En Sıcak Konular

TMSF'den Karamehmet'e suç duyurusu

16 Haziran 2009 16:41 tsi
TMSF'den 
Karamehmet'e suç duyurusu TMSF, basındaki haberlerde Fon'a yönelik hakaret ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet hakkında suç duyurusunda bulundu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dava dilekçesinde, ''Fon tarafından el konulan İnterbank A.Ş'nin eski hakim ortağı ve protokol borçlusu Mehmet Emin Karamehmet'in 3 Haziran 2009'da bazı yazılı ve görsel medya organlarında TMSF'ye yönelik 'hilaf-ı hakikat, hakaret ve iftira' içerikli suç teşkil eden beyanlarının yer aldığı'' kaydedildi.

Dilekçede, ''Kurumun; fonksiyonunu belirli bir disiplin ve süreklilik içinde tarafsız bir şekilde, kamu yararını gözeterek yasalar çerçevesinde, yargı ve her türlü denetime açık bir şekilde, devletin güven ve itibarını muhafaza ederek yerine getirmekte olduğu; sözü edilen itham, hakaret ve suçlamaları hak etmediği, her türlü izahtan varestedir. Şüphelinin  beyanlarının, töhmet altında bırakıcı, müstehzi, onur ve saygınlığı zedeleyici, kişilik haklarına saldırı vasfını haiziyeti tartışmasız olduğu gibi kamu adına kovuşturulması gerekliliği de başka bir husustur. Müsnet suça/suçlara konu fiilleri işleyen şüpheli hakkında soruşturma yapılması için müracaat etme zorunluluğu hasıl olmuştur'' ifadelerine yer verildi.

Başvuru dilekçesinde, sözü edilen haber metinlerinde, Mehmet Emin Karamehmet'in, TMSF yönetimini kastederek, ''Borcumu hesaplarken bile adil olmadı, kendini bağlayan yasalara uymadı, bizi tehdit ettiler, bu uygulamaların ne kadar zalimce olduğu belki 20 yıl sonra anlaşılacak ve tartışılacak, nasıl ki bugün artık 12 Eylül'ü, Kenan Evren'i tartışıyoruz, belki bir 20 yıl sonra da TMSF'nin zalimliklerini tartışabileceğiz'' beyanlarda bulunduğu  belirtilerek, Karamehmet hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davasının açılmasına karar verilmesi istendi.

-TMSF AÇIKLAMASI-

TMSF'den yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Sayın Karamehmet'in bugün 'benim değildi' dediği borcun, Çukurova Grubu şirketlerinin Interbank'tan kullandığı 250 milyon dolarlık kredilerden kaynaklandığı kamuoyunun ve ilgililerin malumudur. İnterbank operasyonu ile bankayı satan grup 250 milyon dolarlık borçtan kurtulurken, alıcı grup ise bankaya para ödemeden sahip olmuştur. Böyle bir satışın hukukiliği ve ahlakiliği elbette sorgulanacaktır. TMSF, bu usulsüz işlem ile ilgili olarak hem alıcı hem de satıcıya karşı gerekli yasal işlemleri başlatmıştır. Burada eleştirilen, yapılan bu dolambaçlı işlemle kamuya yüklenen yaklaşık 400 milyon dolarlık yükün neden görmezden gelinmediği ve TMSF'nin bu işin peşine niye düştüğüdür. Oysa bu işlemden dolayı taraflar hakkında işlem yapılması, TMSF'nin bir tercihi değil, yasal görevidir. Bu görev ve sorumluluğun yerine getirilme kararlılığını 'tehdit' olarak tanımlamak, geçmişte yapılan usulsüz ve dolanlı işlemlerden dolayı hesap sorulmasına duyulan bir tepkinin ifadesidir.''

Açıklamada, Çukurova Grubu'na tüm banka hakim ortaklarının dışında farklı bir uygulamanın söz konusu olmadığı belirtilerek, ''Tüm banka hakim ortaklarında olduğu gibi Çukurova Grubu ile de yapılan geri ödeme protokolleri Bankalar Kanunu'nun ilgili maddeleri çerçevesinde tamamen adil ve hukuki bir anlayış içinde karşılıklı rıza ile imzalandı. TMSF batık bankaların kamuya yüklediği büyük maliyeti minimuma indirmek için, kendisine tanınan yetki ve sorumlulukları tamamen tarafsız, objektif ve şeffaf bir biçimde yerine getirmektedir'' ifadesine yer verildi.




Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs