Sonuna kadar takipçisi olacağız! | " /> Sonuna kadar takipçisi olacağız! | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: Sonuna kadar takipçisi olacağız!

16 Haziran 2009 14:22 tsi
Erdoğan: Sonuna kadar takipçisi olacağız!     

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ile görüşme yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında partililere seslendi.

İşte Başbakan'ın yaptığı konuşmadan önemli satırbaşları:

- TBMM’nin gündeminde ülkemizi ve milletimizi çok yakından ilgilendiren bir çok tasarı ve teklifler bulunuyor. Her geçen günü çok iyi değerlendirmemiz, azami verimi elde edecek şekilde genel kurulu çalıştırmamız gerekiyor.

- Şunu tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Biz milletimizin beklentilerine milletimizin taleplerine cevap vermek için yine milletimiz tarafından burada görevlendirildik. Milletimiz bize kendisinin ihtiyaçlarına cevap vererek yasaların ve düzenlemelerin yapılması için yetki verdi. Biz onun için buradayız. Milletimize söz verdiğimiz yasaları çıkarıncaya kadar tatil bize haramdır.

- Gerekirse 24 saat çalışırız, gerekirse 365 gün 6 saat çalışıyoruz. Ümit ederim ki muhalefet partileri daha yapıcı bir tutum takınır. Milletimizin yüzünün güldüğünü gördükçe, dualarına mazhar oldukça yorgunluğumuzu üzerimizden atıyoruz.

EKONOMİK TEDBİRLER

- Bir süredir ekonomik gelişmelerle ilgili sevindirici haberler aldık. Geçtiğimiz ay kapasite kullanım oranı açıklandı. Yine dün Mart ayı işsizlik rakamları yüzde 15.8 olarak açıklandı. Bir önceki aya göre azda olsa bir düşüş kaydettik.

- Ancak Şubat ayından Mart ayına işgücü arzı yaklaşık 342.000 kişi artmış, buna rağmen işsiz sayımız 25.000 azalmış durumda.
 
- Dün Bakanlar Kurulu’nda bir karar aldık. Kısa çalışma ödeneği başvuru süresini 6 ay daha uzattık.

- Şu hususu özellikle bilmemiz gerekiyor. Kredi kartı bir borçlanma yolu değildir. Vatandaşlarım borçlanmak için kredi kartını değil tüketici kartını kullanmalıdır.

- Ekonomide son olarak bir hususu da açıklamak istiyorum. Biliyorsunuz bazı ürünlerde ÖTV ve KDV’yi üç ay süreyle indirmiştik. Aldığımız yeni kararla bazı ürünlerde farklı oranlarda indirimler yaparak süreyi 30 Ekim 2009’a kadar bir kez daha uzattık.

- Farklılıklar bizim için bir zenginliktir. Bu farklı unsurların hepsi milletimizin asli unsurlarıdır. Kimsenin bir diğerine göre önceliği yoktur.

- Bu farklı yapı içinde hiç kimsenin diğerini ötekileştirmeye, dışlamaya, horlamaya hakkı olamaz. Bu bakımdan herkesin karşılıklı olarak empati kurması, birbirini anlama çabası göstermesi, toplumsal uzlaşma adına, huzur ikliminin güvence altına alınması adına büyük bir önem taşımaktadır.

- Biz AKP olarak bu konuda son derece hassas derecede davranıyoruz. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüyor, hepsini aynı samimiyetle sahipleniyor ve benimsiyoruz.

- Geçen hafta Alevi vatandaşlarımız için bir dizi toplantıya başladık ve bununla ilgili olarak ilgili bakanlığımız bir Alevi Çalıştayı düzenledi. Bu toplantılar milletimiz için tarihi bir fırsattır.

- Alevi kardeşlerimizin asırlardan bu yana devam eden bir kısım sorunlarına çözüm üretmek için elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın kendini dışlanmış hissetmesini görmek istemeyiz.

Her şeyi yeniden ele almaya tartışmaya ihtiyacımız var.

Biz hükümet olarak bu samimi gayretin içindeyiz. Çok olumlu umut verici gelişmeler yaşanıyor. Ama bunu rant aracı haline getirmek isteyenlere de fırsat vermek  istemiyoruz. İnanıyorum ki herkes tatmin edecek sonuçlara hep birlikte ulaşacağız.

- Ülkemiz millet bizden hizmet bekliyor. Ama bizim gidemediğimiz illere de sağ olsun bakan arkadaşlarım katılmak suretiyle bu heyecanı yaşıyorlar.

Böyle bir teşkilata sahip olduğumuz için gerçekten çok çok mutluyuz.

- Susuz gönüllere su serpen, kurak toprakları bereketle buluşturan sevdalı kadromuz il kongrelerimizde tazeleniyor.

- Demokrasi tarihimizde çok az siyasi parti bu denli dinamik bir teşkilata sahip olabilmişlerdir.  

İRTİCA İLE MÜCADELE PLANI

- AKP’yi milletimiz kurmuştur. AKP sadece kendisine gönül verenlerin, sadece kendisine oy verenlerin değil, bu ülkede yaşayan 71.5 milyon vatandaşımızın ortak ideallerini savunan bir partidir.

- Demokrasilerde hükümetleri millet kurar ve millet görevden alır. Milletin tercihleriyle oluşmuş TBMM’nin önünde hiçbir güç merci yoktur ve olamazda.

- Millet iradesini yok sayan her türlü girişim karşılarında milletimize ve onun temsilcilerini bulacaktır.

- Ülkemizin milletimizin gelişimine yöneldi. Kaybeden hep Türkiye oldu, milletimiz oldu. Bu ülkenin itibarı ağırlığı zedelendi. Bu ülkeye bu bedeli ödetmeye hiç kimsenin hakkı yoktur ve olamaz.

- Önceki hafta bir gazete partimize yönelik gizli planlar yapıldığını iddia etti. Eğer bu iddialar gerçek dışıysa devletin kurumlarını karşı karşıya getirmek gibi niyetler taşıyorsa evet bu vahimdir.

Eğer iddialar doğruysa durum daha da vahimdir.

GENELKURMAY SORUMLU BİR TAVIR SERGİLEDİ

- Doğrusu Genelkurmay, sorumlu ve duyarlı bir tavır sergilemiştir. Belgenin sahte ya da gerçek olduğunun anlaşılması için soruşturma talimatı vermişlerdir.

- 'Belgenin doğruluğu ispat edilirse sorumluların yargı makamları tarafından cezalandırılacağına ilişkin güvencemiz tamdır' denmiştir.

 - Herkese düşen bu iddiaların neticesini beklemektir. Anayasal düzene karşı her türlü hukuk dışı müdahele, girişim halkımızın da kurumlarımızın da aynı oranda tepkisini alacaktır.

- Kurumlar arası güven bunalımı oluşturmaya yönelik faaliyetler tüm Türkiye’ye zarar verir. Bu iddialar karşısında sorumluluk sahibi onurlu ve tutarlı bir duruş sergilenmelidir. Bu mesele sadece AKP’nin değil bütün Türkiye’nin meselesidir.

 İDDİALARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

- İddialar açıklığa kavuşturulmalıdır ve gerekende bir an önce yapılmalıdır. Bunu ortada bırakamayız, takipçisi olacağız.

- Ama inanıyorum ki hem askeri, hem sivil yargı bir an önce neticeye varmalıdır. Diğer partiler bir duruş sergilemese de, tek başına da kalsa demokrasiyi savunmak AKP’nin görevidir.

- Biz gelecek nesillerin karşısına gençlerin çocukların yarın karşısına alnımız ak başımız dik bir şekilde çıkmak istiyoruz.

- Milletimizin karşısına sizin emanetini hakkımızla taşıdık demek istiyoruz. O yüzden bu tür iddiaların sonuna kadar takipçisiyiz. Başta hukuki makamlar olmak üzere, sorumlu tüm tarafların sorumluluklarını hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum.

 hurriyet



Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs