En Sıcak Konular

İnternette e-postalara dikkat!

16 Haziran 2009 12:08 tsi
Dolandırıcılar toplu e-mailler üzerinden para kazanıyorİnternet kullanıcılarının e-posta adreslerine gelen toplu maillerde tuzak olabileceğine işaret eden uzmanlar, bu tür e-maillerin dikkate alınmamasını istedi.

Özellikle, insanları, okuduğu yazıyı başkalarına göndermesi için şartlandıran, bunu yapmadığı takdirde ailesinin veya kendisinin zarar göreceği hissiyatını yerleştiren kişilerin dolandırıcı olduğunu belirten uzmanlar, gelen bu maillerin başkalarına gönderilmemesi gerekitğni bildirdi.

MAİL CD'LERİ BİLE HAZIRLANMIŞ

Mailde yazılanlara aldanan ve insanların defalarca birbirlerine göderdiği bu mailler, içerisinde binlerce adres listesi barındırır ve bu mailler sahtekarlar için bulunmaz bir nimettir. Toplanan mail adresleri çeşitli amaçlar için kullanılırlar. Milyonlarca mail adresinin toplandığı CD'ler, belli bir ücret karşılığında satılıyor. Bu CD'leri, reklam göndermek isteyenler, dolandırıcılık yapmak isteyenlere kadar herkes satın alabiliyor.

İNSANLARIMIZIN MİLLİ DUYGUSU KULLANILIYOR

Genellikle internet üzerinde karşılaşılan bir haberi, makaleyi, komik veya düşündürücü bir olayı, ilginç resimleri ve buna benzer konuları paylaşmak için hazırlanan mailler sık sık e-posta adreslerine düşebiliyor. E-maillerle ilgili bilgi veren Bilgi İşlem Uzmanı Necati Turan, siyasi çıkarlar için hazırlanmış maillerin, insanları etkileyerek kendi taraflarına çekmeyi hedeflediğini söyledi. Bazı e-maillerin tehlikeli olabileceğine işaret eden Turan, "İnsanların Dini ve Milli duygularını sömüren, çıkar amaçlı hazırlanmış mailler ise hoşgörüden, sevgi ve saygıdan yoksun olan cahil insanlar tarafından, hurafeleri yaymak için hazırlanmış maillerdir.

HERKES DİKKATLİ OLMALI

Milyonlarca mail adresinin toplandığı CD'ler, belli bir ücret karşılığında satılmaktadır. Bu CD'leri, reklam göndermek isteyenlerden, dolandırıcılık yapmak isteyenlere kadar herkes satın alabilmektedir. Öncelikle mail adresimizi açıyoruz ve 'Yeni' sekmesini tıklayarak mail editörümüze ulaşıyoruz. Yani yeni mail oluşturuyoruz. Daha sonra, aşağıdaki resimde işaretlenmiş olan 'Bilgi ve Gizli alanlarını göster' seçeneğine tıklıyoruz. Mailin içeriğini de ekledikten sonra 'Gönder' butonuna basarak mailimizi yolluyoruz. Toplu maillerinizi bu şekilde gönderdiğiniz zaman, maili alan kişiler 'Kime' yazan kısımda hiç bir adres görmeyecektir. Yani 'Gizli' bölümüne eklediğiniz adreslerin hiçbiri maili alan kişilerde gözükmeyecektir. Bu sayede mail adresiniz ve kişi listenizdeki diğer arkadaşlarınızın mail adresleri başkalarının kötü amaçlarına kurban gitmeyecektir.

cihan



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,398 µs