En Sıcak Konular

Hakan Şükür'den GS'ye dönüş uyarısı

16 Haziran 2009 11:16 tsi
Hakan Şükür, Galatasaray Başkanlığı dahil her türlü göreve hazır olduğunu söyledi. Kral, Lincoln’ü ağır şekilde eleştirirken G.Saray’dan koparken yaşadığı olayları da anlattı.

Şükür'den Emre Belözoğlu, Lincoln ve transfer gündemi ile ilgili çok çarpıcı açıklamalar geldi.

Hakan Şükür, Kanaltürk’te “Serhat Ulueren’le Son Nokta” programında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Adnan Sezgin, Rijkaard’ın yardımcısı olsun” diyen Hakan Şükür, Galatasaray Başkanlığı dahil sporda her türlü göreve hazır olduğunu söyledi. Kral, Lincoln’ü ağır şekilde eleştirirken Galatasaray’dan koparken yaşadığı ilginç olayları da anlattı.

Galatasaray’ın efsane oyuncusu Hakan Şükür, Kanaltürk’te Serhat Ulueren’in hazırlayıp sunduğu “Serhat Ulueren’le Son Nokta” programında birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Galatasaray’da Kulüp Müdürü Adnan Sezgin’e yönelik eleştirileri destekleyen Hakan Şükür, “Adnan Sezgin’le ben de çok şey yaşadım. Adnan Sezgin hakkında çok fazla bir şey söylemek doğru değil. Ayrıldıktan sonra da birkaç kez karşılaştık. Ben fıtratım gereği herkese selam veririm ama nasıl selam verdiğimi Allah bilir” dedi.

LİNCOLN’Ü SEVMİYORLAR

Lincoln çok para aldığı için takımdaki diğer oyunculardan tepki gördüğünü de belirten Hakan Şükür, “Bizim zamanımızda da oluyordu, bu sene de olmuş. Başka arkadaşlarım için kampa gitmediğim zamanlar oldu. Birçok arkadaşım çok sıcak bakmıyor. O da çok alıngan bir oyuncu. Uğur’un ayağı kırıldığı zaman Konya’ya gelmediği için herkesin ona karşı tavrı oldu, tepkiler arttı.

Bu oyuncu hakkında idari anlamda büyük zaaf var. Çok büyük paralara alınmış. Atsan atılmıyor, satsan satılmıyor. Allah, Galatasaray yönetimine kolaylık versin” diye konuştu. Lincoln’ün oynamak istediğinde çok önemli şeyler başaracak kapasitesinin olduğunu da belirten Hakan Şükür, Başkan Adnan Polat’ın “Üzüntüden ağlıyordu” şeklindeki açıklamasını da, “Ben hiç ağlarken görmedim. Adnan Polat’a da söyledim. O ağlarken ben galiba başka soyunma odasındaydım” ifadesini kullandı.

KAZIMAK İSTİYORLAR

Özel yetenekleri olsa da Galatasaray ’a bir şey vereceğine inanmadığını söyleyen Hakan Şükür, “300 bin lira alan oyuncunun parası ödenmiyor, 3.5 milyon Euro alanın parası takır takır ödeniyor” şeklinde tepkisini ortaya koydu. Galatasaray ’da bir şeylerin düzelmesinden değil, düzelmemesinden rant sağlayanlar olduğunu da öne süren Hakan Şükür, “Skibbe’nin gitmesi yanlıştı.

Herkes hatalar yapmıştır ama kalsaydı Galatasaray ligi 5. bitirmezdi. Bülent Korkmaz kendi isteğiyle görev almıştır ama belki bunu bir şans olarak düşündü. Bülent Korkmaz’ın kabul etmesi doğru muydu bilmiyorum ama ben olsaydım kabul etmezdim. Bazı şeyleri paylaşmak doğru değil ama seni kazımak için bir yerlere getiriyorlarsa sabır yoksa, gıptayla değil, kıskançlıkla bakılıyorsa hiç gerek yok” ifadesini kullandı.

RAHATSIZ OLUYORLAR

Rijkaard’ın yardımcılığının da kendisine resmi olarak teklif edilmediğini kaydeden Hakan Şükür, “Ben görev alırsam koltukları rahatsız olur. Sizi istemezler. Buralar itibarlı yerler, üretmek yerine orada olmak güzel” şeklinde konuştu. Tugay’ın Galatasaray’dan nasıl gittiğini de hatırlatan Hakan Şükür, “Biliyorsunuz bize de Galatasaray Adası’nda bir UEFA gecesi düzenlendi. Plaket verdiler. Bana göre GAlatasaray’a yakışan bir şey değildi. Hasan Şaş da tepkisinde haklıydı. Gelmemekte haklıydı. Camialar böyle değerleri yüceltir, büyük transferler yapıp borçları büyütmekle olmaz” dedi.

BAŞKAN BENİ YARALADI

 İyi zamanlarda kullanılıp kötü zamanlarda kenara itildiklerini de öne süren Hakan Şükür, “Galatasaray ’dan ayrılma şeklim hiç şık değildi. Başkan beni ofisine çağırdı. Ben farklı şeyler konuşacağımızı düşünüyordum. Bana bir medya kuruluşundan yorumculuk teklifi olduğunu söyleyince şok oldum. Bu beni çok yaraladı. Devam etmek istemediğini söyleseydi daha iyi olurdu. Ben de buna karşılık kendi kararlarımı verecek yaşta olduğumu söyleyip nazikçe reddettim” ifadesini kullandı.

Başkan Polat’ın heykelini dikmek istemesi ve Galatasaray Hakan Şükür Altyapı Okulları açması konusunda da konuşan Hakan Şükür, “Benim böyle bir talebim olmadı. Benim hayallerimde heykel yoktu. Bunu doğru bulmuyordum. Ama Adnan Abi’nin bunu söylemesi de zaten tepki aldı. Metin Oktay ’ın yanına benim heykelimin dikilmesine karşı çıkanları gördük. Ama bunun iyi bir tarafı oldu bizi istemeyenlerin gerçek yüzünü gördük” dedi.

BAŞARININ SAHİBİ ÇOK

 Hakan Şükür, spor okulları projesini kendi başına önümüzdeki aylarda hayata geçireceğini de vurguladı. Şampiyon oldukları önceki sezon son anda devreye girenlerin başarıyı sahiplendiğini de dile getiren Hakan Şükür, “Sezon sonuna gelene kadar kadroyu Hakan, Hasan ve Cevat hoca yapıyordu. Sonra başarıyı sahiplenen çok oldu. Cevat hoca da gitti.

Adnan Sezgin’den Rijkaard’a iyi bir yardımcı olur” şeklinde konuştu. Her zaman Galatasaray’a menajer devreye sokmadan imza attığını da kaydeden Hakan Şükür, “Bizim yaptığımız o döneme göre doğruydu. Galatasaray bana çok şey kazandırdı. Ben de Galatasaray’a çok şey verdim. Ama şimdi bakıyorum, daha farklı olabilirdi. Ancak yaptığım hiçbir şeyden pişman değilim” şeklinde konuştu.

BAŞKANLIK İSTERİM

 Galatasaray’da başkan olmak isteyeceğini de belirten Hakan Şükür, “Ama kongre üyesi değilim. Uzun süre oynadığımız için böyle bir hakkımız var. Sporun her kademesinde görev yapabilirim. Teknik adamlık şuan benim için en yakın olan şey gibi görünüyor. Bunu başaracağıma inanıyorum. Ancak şuanda bir takım almam. Sezon başında bunu almalı ve kendi istediğin gibi hazırlamalısınız. Sezon ortasında yapılan bu tür şeyler sağlıklı olmuyor. Şuanda Sakaryaspor için de neler yapabiliriz diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Kulüp yöneticilerinin “24 saatimi kulübe veriyorum” gibi açıklamalar yapmasının doğru olmadığını belirten Hakan Şükür, “Ben onlara gülüyorum. Gün 48 saat olsa 48 saatini vermek istersin. Çünkü milyonlarca insan senin sözüne bakıyor. Ben bundan sonra futbola dönmek istemiyorum. Sezon başında düşünüyordum ama şimdi düşünmüyorum. Bundan sonra ancak halı saha maçı oynarsam orada gol atarım” şeklinde espri yaptı.

'BABADAN FENER'E GİT BASKISI'

Galatasaray’da oynadığı zamanlar her transfer döneminde Fenerbahçe’den teklif aldığını da belirten Hakan Şükür, “Hakan Bilal Kutlualp’in teklifinde bir tereddüt yaşadım. Çok büyük paralar teklif etmişlerdi. Ama sonra bunu kaldıramayacağımı düşündüm. Bana ağır gelir dedim. Babam çok baskı yaptı. Profesyonellikte vefa olmaz dedi. Çok zordu. Babam Fenerbahçeli, ben Galatasaraylı, gerçekten karar vermek zor oluyor” şeklinde konuştu.

Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçeli olduğunu kendisine söylediğini de belirten Hakan Şükür, “Ama Emre profesyoneldi. Galatasaray da ona teklifte bulunmuştu ama daha önce olduğu gibi imza atmasını istiyorlardı. Emre profesyonel davrandı. Bence de çok iyi yaptı” ifadesini kullandı.


bugün



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs