ağır sözler! | " /> ağır sözler! | "/>

En Sıcak Konular

Bahçeli'den Erdoğan'a ağır sözler!

16 Haziran 2009 11:04 tsi
Bahçeli'den Erdoğan'a ağır sözler! MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları:

YÜZÜNÜZ KARA KALACAK

- MHP için yolsuzlukların önleyebilmenin yolu öfke ile üste çıkmaya çalışmaktan geçmemektedir. Başbakan’ın yapması gereken hukuki sürecin hiçbir siyasi etki olmaksızın süratle işleyeceği yolunda kamuoyuna güven vermesidir.

- RTÜK Başkanı’nın görevinden ayrılmasını sağlamalıdır. RTÜK Başkanı’nın istifa etmemekteki cesaretini Başbakan’dan aldığı anlaşılmaktadır.

- AK da desek Ak Parti de desek yüzünüz hep kara kalacaktır, böyle de anılacaktır.

“BAŞBAKAN’I NAMUSLU OLMAYA DAVET EDİYORUM”

 - Siyasi hayatınızda serseri mayın gibi sürüklenen AKP için çatışmacı siyaset anlayışı siyasi varlığını sürdürmenin yegâne vasıtası gibi gözükmektedir. Suçüstü yakalandığı durumlarda yalan ve çamura başvuruyor.

Edep-adap, mertlik-namertlik tartışmaları konusunda Başbakan’ın sergilediği ilkesiz tutum, kendisinin ruh halinin yeni tezahürleri olarak görülmelidir. Başbakan dikkatleri başka yöne çekerek sinsi niyetlerini örtme telaşı içindedir.

- Bizim dönemimizde İsrail ile hiçbir gizli anlaşma olmadığını burada belirtmek ve kendisini namuslu olmaya davet ederim.

- İddia ettiği böyle bir anlaşma varsa bunu açıklamalı ya da özür dileme erdeminde bulunmalıdır.

- Başbakan siyasi ahlaktan nasibini aldıysa bu iddiasını ispatlamak durumundadır Aksi halde yalandan medet uman müfteri Başbakan sıfatını hak ettiğini gösterecektir. Karar ve tercih Başbakan’ındır.

 “TESLİMİYETÇİ RUH HALİ”

- AP’nin Türkiye’ye karşı önyargılarının en yoğun olarak karşımıza çıktığı bir AB Kurumu olduğu bilinmektedir. AB’nin Konsey ve Komisyon’la birlikte üç temel organdan biri olan AP’nin konumu Lizbon anlaşmasının imzalanmasının ardından çok güçlü bir hal alacaktır.

- Esasen buradaki temel sorun başta Almanya ve Fransa olmak üzere Türkiye’nin üyeliğine karşı olanların Konsey’de ağırlıklı olduğu unutulmamalıdır. Geçtiğimiz hafta yapılan AP seçimleri vasıtasıyla AKP Hükümetinin atabileceği teslimiyet adımları yankı bulmuştur.

- Heybeliada’da Ruhban okulunun açılması tartışmaya açılmıştır. Tartışmaya katılan Başbakan’ın bazı ifadeleri, AKP hükümetinin ihtiyatlı bir yaklaşımla da olsa müzakerelerin kesilmesi amacıyla kamuoyu oluşturma çabası içinde olduğunu göstermektedir.

- Erdoğan’ın 11 Haziran’da bir TV kanalında ruhban okulunun açılması konusunun tartışılabileceği yönündeki beyanları iflah olmaz teslimiyetçi ruh halini göstermesi bakımından üzerinde önemle durulması gereken sözler olmuştur.

- AB’nin Türkiye’yi eşit haklara sahip bir üye olarak içine alıp almayacağı bütün çıplaklığıyla anlaşılmıştır. İkinci sınıf ortaklık ilişkisi için bile uzun süre beklemek zorunda kalınacaktır.

- Siyasi anlayışın fırsatlar ve açılımlar tılı ilan ettiği 2009’da Erivan, Erbil için bir çözüm açılımından sonra AB’yi memnun etmek için ruhban okulunu gündeme getirmesi hiç kimse için şaşırtıcı olmayacaktır.

DOLMABAHÇE ZİRVESİ

- Erdoğan ile Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe görüşmesi ile ilgili sözleri bu konuyu esrarlı bir mecraya sokmuştur.. Büyükanıt açıklarsa kendisinin de açıklayacağını söylemesi gizemli bir hal almıştır.

- Dolmabahçe görüşmesinde demokratik rejimi ilgilendiren bazı hassas konuların veya çok özel ve şahsi konuların gündeme geldiğinin düşünülmesi yanlış olmayacaktır. Konunun çok ciddi bir demokrasi sorununa dönüşmesini önlemek i.in sır perdesinin kaldırılması gerekli ve kaçınılmazdır.

- Türkiye’nin bugüne kadar Meclis iradesi ile iyi yönetilip yönetilmediği ayrı bir konudur

Buna rağmen demokratik siyasal sistemin tercihlerine demokrasi dışı araçlarla müdahale etme anlayışı eksik olmamıştır.

- Siyasetin alternatifi yine siyasettir, yine siyaset olarak kalmalıdır. 40. yılını yaşayan partimizin varlık nedeni millet ve devlet bekasını savunmak, demokrasinin bütün yönleriyle işletilmesini sağlamaktır. Yaşadığımız dönem demokrasi dışı mücadele arayışı heveslilerinin bitmediğini göstermektedir.

“AKP’Yİ BİTİRME PLANI” İDDİASI

- Siyasete, orduya ve emniyete olan güvenin azaltılmak istendiği görülmektedir. 2 yıldır yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan şahsın bürosunda ele geçirildiği iddia edilen bir belge gazetede yayınlanmıştır. Bunun tespiti hukuk mekanizmalarının işidir. Yayının yasallığından da önce doğru çıkarsa metnin içeriği ve siyasal hayatımızın yaşadığı tehdittir.

- Bu belgede hükümete yönelik demokrasi dışı mücadele arayışı açıkça görülmektedir. İddialar TSK’yı zan ve töhmet altında bırakacak kadar ağır ve ciddidir. Genelkurmay Askeri savcılığının soruşturma başlatması önemlidir. Soruşturma süratle tamamlanmalı ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılmalıdır.

-Konu, askeri yargının kısa sürede çözemeyeceği boyuta ulaşmışsa sivil yargı da derhal müdahale etmelidir Haberin yanlış çıkması da vahim sonuçlar doğurur. Bu mihrakların kim olduğu ve nereden güç aldıkları gibi konuların ayrıntılı soruşturulması gerekir

- Soruşturmanın sonuçlarını beklemekten başka bu aşamada yapacak başka bir şey yoktur. MHP, gerekçesi ve niyeti ne olursa olsun demokrasinin sekteye uğramasına asla izin vermeyecektir.

- TSK’ya yönelik ısrarla karşı çıkacak ve milli kuruma ve mensuplarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Son günlerde bazı ekonomik verilerin iyimser beklentilerine neden olduğu yorumlarında bir artış yaşanmıştır.

- Küresel finans krizini izleme ve değerlendirme kurulu oluşturduk. Ve yaşananları günü gününe tespit ettik. Raporlarımızı kamuoyu ile 7 kez paylaştık. Bu zamana kadar uyarılarımızı milletimize açıkladık.

- Hükümetin krizi anlamasında rehberlik yapmak istedik, bu konuda müsterihiz. Birbirinden kopuk tedbirlerle krize karşı mücadele edeceğini iddia eden iktidar, bir şey yapmış olmak için bazı adımlar atmıştır.

- İyimserliğin psikolojik anlamda etkisinin olacağı ortadaysa da Başbakan’ın açıklamaları sadece gerçeği örtmek içindir. AKP hükümeti hiçbir sorunun üstesinden gelememiştir.

- Krizi küçümseyip birze bir şey olmaz diyen hükümet, şimdi krize karşı çözüm arayışlarına başlamıştır.Türkiye ekonomisindeki sorunalr yumağının böylesi bir değerlendirme acizliğiyle aşılamayacağına inanıyoruz.

 

 hurriyet



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,274 µs