En Sıcak Konular

Cerrah’ın yerine kim geliyor?

16 Haziran 2009 09:00 tsi
Cerrah’ın yerine kim geliyor? 
Emniyet müdürleri kararnamesi tamamlandı. Celalettin Cerrah’ın Osmaniye Valiliği’ne atanmasından sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atanacak isim netleşti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın getiriliyor.

Çapkın’dan boşalacak İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne de Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz atanıyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hafta sonu Hüseyin Çapkın’ı Ankara’ya çağırarak yeni görev yerinin İstanbul olduğunu bildirdi. Birçok kentte il emniyet müdürlüğü, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Hüseyin Çapkın, İzmir’de özellikle kapkaç ve hırsızlık olaylarıyla mücadelesiyle ismini ön plana çıkardı. 1951 doğumlu Çapkın, yaklaşık 1.5 yıl sonra yaş haddinden emekli olacak.

Cerrah’ın yerine geliyor

Atalay, 4 müdürle görüştü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, kararname çıkmadan dün makamında sürpriz bir görüşme yaptı. Atalay, Ankara’ya çağırdığı İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile makamında görüştü. Atalay, görüşmede Çapkın’a İstanbul Emniyet Müdürü olduğunu, Yılmaz’ın da İzmir’e atandığını söyledi. Atalay ayrıca Özdemir’in Ankara’ya, Avcı’nın da Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne atandığını söyledi. Atalay, 4 emniyet müdürüne de yeni görevlerinde başarılar diledi.

3 yıldır İzmir’de

1951’de İzmir Tire’de doğan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 1965’de Polis Koleji’ne girdi. Çapkın, 1971’de Polis Akademisi’nden komiser yardımcısı olarak mezun oldu. 1984-1985 yılları arasında Yozgat, 1985-1988 Mersin, 1991-1992 Antalya, 1993-1998 Gaziantep, 1998-2001 Manisa, 2002-2003 Adana, 2003-2006 Bursa il emniyet müdürlüğü görevleri ile 1988-1991 yılları arasında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, 1992-1993 yılları arasında APK uzmanı olarak görev yapan evli ve iki çocuk babası Çapkın, 2006 Mayıs ayında İzmir Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.

40 ili kapsayacak

BoŞ bulunan dört il emniyet müdürlüğü ve 40 il emniyet müdürü arasında değişiklik öngören atama kararnamesinin bu hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilmesi bekleniyor. Kararnameyle, 15’e yakın il emniyet müdürü merkeze çekilecek. Halen vekaleten yönetilen Bursa, Çanakkale, Çorum ve Tekirdağ İl Emniyet Müdürlükleri’ne de atama yapılacak. 

hurriyet



Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,680 µs