ilk ölüm | " /> ilk ölüm | "/>

En Sıcak Konular

Tehlike büyüyor: Avrupa'da ilk ölüm

16 Haziran 2009 08:24 tsi
Tehlike büyüyor: Avrupa'da ilk ölüm Dünya Sağlık Örgütü, domuz gribi alarmının en yüksek seviye olan 6'ya çıkararak "küresel salgın" uyarısı yapmıştı. DSÖ'nün bu uyarısının üzerinden daha iki gün geçmeden domuz gribinde Avrupa'da ilk ölüm gerçekleşti.

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, İskoçya'nın Glasgow kentinde 38 yaşındaki bir kadın doğum yaptıktan hemen sonra hayatını kaybetti. Almanya'da da domuz gribi ülke geneline yayılıyor. Yunanistan'da vaka sayısı 19'a yükseldi. Bu ülkede son günlerde vaka sayısına daha sık rastlanmaya başladı.

38 yaşındaki kadın İskoçya'nın Glasgow kentinde Royal Alexandra Hospital'da domuz gribinden hayatını kaybetti. Kadın 1 Haziran'da doğum yaptı, doğumdan iki hafta sonrada hayatını kaybetti. Bebeğin domuz gribine yakalanmadığı, ancak buna rağmen iki ay karantinada kalacağı açıklandı.

ALMANYA'DA DOMUZ GRİBİ YAYILIYOR

Almanya'da yayılmakta olan domuz gribi de başkent Berlin'e ulaştı.  Berlin'deki Robert-Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, Treptow-Köpenick ilçesinde oturan 23 yaşındaki bir genç kadında H1N1 virüsü  tespit edildiği belirtildi.

Düsseldorf kentine yaptığı bir günlük geziden dönen kadının durumunun iyi  olduğu ve arkadaşıyla birlikte yaşadığı evde gözetim altında tutulduğu  belirtildi.

Robert-Koch Enstitüsünün açıklamasında, Almanya'daki domuz gribi  hastalarının sayısının böylece yaklaşık 170'e yükseldiği bildirildi.

YUNANİSTAN'DA VAKA SAYISI 19
        
Yunanistan'da domuz gribine yakalananların sayısı 19'a yükseldi.  Basın-yayın organları, Naksos adasında 11 aylık bir bebek ve Atina'da 30 yaşındaki bir kadın vatandaş ile 51, 18 ve 16 yaşlarındaki üç Amerikalının daha domuz gribi teşhisiyle tedavi altına alındığını duyurdu.

27 BİNDEN FAZLA VAKA

DSÖ, dün yaptığı açıklamada, 74 ülkeden yaklaşık 27 bin 737 domuz gribi vakası ve 141 ölüm olayı rapor edildiğini bildirmişti.

Örgüt, çoğu vakaların  hafif olduğunu ve tedavi gerektirmediğini, ancak yeni bir enfeksiyon atağının,  özellikle yoksul ülkelerde hastaneleri ve sağlık yetkililerini alt edebileceği  endişesi bulunduğunu belirtmişti.

Bazı ülkeler, Mayıs ayında, sosyal ve ekonomik karışıklığa neden olacağı endişesiyle DSÖ'nin salgın ilan etmemesi çağrısında bulunmuştu.

Son olarak 1968'de Hong Kong'daki grip salgınında yaklaşık bir milyon  kişi ölmüştü. Normal grip nedeniyle her yıl yaklaşık 250-500 bin kişinin öldüğü belirtiliyor.

Hürriyet



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs