kullanacağız' | " /> kullanacağız' | "/>

En Sıcak Konular

'Yasal haklarımızı kullanacağız'

15 Haziran 2009 18:26 tsi
'Yasal haklarımızı kullanacağız' Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısı, gündemdeki 'sıcak' konular nedeniyle merakla izlendi. Toplantının ardından Cemil Çiçek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı...

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cemil Çiçek açıklama yaptı. Kısa çalışma ödeneğinin 6 ay uzatıldığını belirten Çiçek, ÖTV ve KDV indiriminin uzatılması konusunda da çalışma olduğunu aktardı.   

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da yapılan toplantı 6 saat sürdü. Toplantı sornasında Cemil Çiçek açıklama açıklamalar yaptı.

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında kısa çalışma ödeneği uygulamasının 6 ay daha uzatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Cemil Çiçek, Taraf gazetesinde yayımlanan belgeyle ilgili olarak, ''Kim tarafından ve nerede hazırlanırsa hazırlansın, bu yöndeki çalışma gayret ve oluşumlar, yasa dışı, hukuk dışıdır, demokrasi dışıdır. Bu işin önünde, arkasında, içinde kim varsa bunun ortaya çıkarılması gerekmektedir'' dedi.

Çiçek, bu işin soruşturulmasını istediklerini, yasal müracaatları da yapacaklarını bildirdi.

Çiçek, halkın AK Parti'ye demokratik yollarla iktidarı verdiğini belirterek şöyle konuştu,  "AK Parti 2002'de iktidar olmuştur. AK Parti'nin iktidar oluşu gizli kapaklı değil, yasal çerçevede vatandaşın takdiridir. Kimsenin lütfu değil, milletin takdiridir. AK Parti hükümetleri olağan üstü ve anti demokratik bir yolla iktidara gelmemiştir. Gündeme gelen bu konu, kim tarafından nerede hazırlanmış olursa olsun, bunlar yasa dışı ve demokrasi dışıdır. Demokrasiyi yeterince hazmedemeyen gruplar bulunabilir. Kimsenin suç işleme imtiyazı yoktur. Suç teşkil eden bir eylem varsa, soruşturacak mekanizmalar da vardır. Cumhuriyet Savcılığı'na başvuracağız. Çalışmaları tamamlıyoruz. Hukuki olarak imkanları kullanmaya hazırız."

Haksız ve insafsız bir suçlamanın yapıldığını söyleyen Çiçek, kamuoyunun bu konuda bir açıklama beklediğini de belirtti.

Çiçek, ÖTV ve KDV indiriminin uzatılması konusunda çalışmanın sürdüğünü kaydetti.

haber7



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs