En Sıcak Konular

'Mehmet Topuz karizmayı çizdi'

15 Haziran 2009 14:25 tsi
Mehmet Topuz olayı NTV'de yayınlanan Doğru Transfer programında değerlendirildi.

Sergen Yalçın, Hakan Ünsal ve Ceylan Çalışkan, Mehmet Topuz olayını Doğru Transfer programında değerlendirdiler.

Futbolda 2009-2010 sezonu 1. transfer döneminin resmen başlamasıyla yayın hayatına başlayan Doğru Transfer programı’nın konukları Sergen Yalçın, Hakan Ünsal ve menajer Ceylan Çalışkan’dı.

Güntekin Onay’ın sunduğu programda Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi birbirine düşüren Mehmet Topuz transferi masaya yatırılırken, NTV Spor yorumcuları Sergen Yalçın ve Hakan Ünsal ile menajer Ceylan Çalışkan, Fenerbahçe’ye imza atan Mehmet Topuz’la ilgili görüşlerini aktardılar.

HAKAN ÜNSAL: İMAJI YERLE BİR

"Futbol açısından Mehmet Topuz özellik itibariyle Fenerbahçe’nin yararlanabileceği, kuvvetli, orta yapan, şut atan bir oyuncu. Deivid ve Kazım’dan beklenenlerin üstüne çıkabilecek bir oyuncu.

Olayın diğer tarafında ise maliyet konusunda eksiye doğru geçiş olduğunu düşünüyorum. Bu bonservis bedelindeki bir oyuncunun sıradan bir oyuncu olmaması gerekiyor. Topuz Kayseri’de takımın lideriydi, Fenerbahçe’de ise öyle olmayacak, sıradan bir oyuncu gibi olacak.

Sıkıntılı bir dönem de yaşadı. Bursdan nasıl geçiş yapacağı önemli. Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye dönmesi birşeyleri göstermek adına konsantre edecektir, ama mutlaka bir zorluk yaşayacak.

Mehmet Topuz, Türkiye’de transfer edilebilecek bir numaralı oyuncuydu, ancak bu noktadan sonra futbolculuk imajı yerle bir oldu. Artık dalga geçilecek bir konuma geldi maalesef. Aziz Yıldırım da bu imajı düzeltmek adına Roberto Carlos’tan sonra bir futbolcuya statta imza attırıyor.

Bu olaylı transferde Mehmet Topuz’un menajerinde de çok yanlış var. Mehmet, bu lafları söyleyebilecek bir kültüre, mantaliteye sahip olmayabillir. Dolayısıyla doğru bir menajeri olsaydı Mehmet Topuz’un, olay bu noktalara varmayabilirdi."

SERGEN YALÇIN: GÖZDEN DÜŞTÜ

"İlk etapta bu paranın altında ezilip ezilmeyeceği önemli bir soru. 15 milyon Euro civarında bir maliyeti oldu.

Kayserispor’un maçlarına baktığımızda istediği gibi oynayabilen kafasına göre oyunu yönlendirebilen bir oyuncuydu. Fenerbahçe’de öyle olmayacak, burada ondan daha önemli yıldızlara tabi olacak.

Bu olay gösterdi ki, hala çok amatörüz. Transferde koskoca iki camia Beşiktaş ve Fenerbahçe, Mehmet Topuz için bu kadar curcuna çıkarmamalıydılar. Çünkü Topuz bir büyük takım için olmazsa olmaz bir isim değil, bu maliyet çok yüksek. Yurt içinde hiçbir oyuncu bu kadar etmez. Ama Aziz Yıldırım’a da hak vermek lazım, kötü bir sezonun arından başarı için yüksek maliyeti göze almak zorunda kaldı.

Beşiktaş taraftarının yada başkanının üzülmesi gibi birşey söz konusu olmaz bence. Bu bütçe Beşiktaş’ı zaten çok aşan bir bütçe. Ben bir Beşiktaş taraftarı olarak transferin gerçekleşmediğine mutlu olmuyor değilim. Bu paraya bonservisi olmayan çok daha kaliteli, Avrupa çapında bir oyuncu alınabilir.

Bu olaylarda Mehmet Topuz’un cahilliği var. Bonservisi alınmadan, transfer garanti olmadan ‘Ben Beşiktaş’tan başka forma giymem’ cümlesinin sarf edilmemesi lazımdı. Bunlar Mehmet Topuz’a her türlü zarar verecek. Bu lafları edip Fenerbahçe’ye imza attıktan sonra, çoğu insanın da gözünden düştü. Çünkü futbolda böyle konuşmalar, böyle mantalite olmaz. Bu konuda tek suçlu futbolcu bence. Ne Fenerbahçe ne de Beşiktaş. Önce Fenerbahçe’yi sonra Beşiktaş’ı arıyor futbolcu. Burada başkanların fazla yanlışı yok."

CEYLAN ÇALIŞKAN: OLMAYACAK İŞLER OLDU
"Türkiye’de bazı şeyler çok ilerledi. Kulüpler kurumsallaştı, bütçeleri arttı, statlar güzelleşti, ancak mantalite hala aynı. Bu transferde de öyle inanlmaz yanlışlar yapıldı ki, Avrupa’da bir ülkede olsa bunlar, kulüpler ve futbolcu ceza alırdı.

Birincisi Beşiktaş, futbolcunun kulübünden yazılı izin almadan transfer görüşmesi yapamaz.Burada inanılmaz bir kural hatası var. İkincisi; Fenerbahçe diyor ki, ‘oyuncunun bonservisini aldım, oyuncu benim.’ Bu mümkün değildi. Çünkü oyuncuyla anlaşmamışsın. Üçüncüsü de milli takım seviyesinde bir oyuncu kulübünden habersiz başka bir takıma imza atıyor. Neresinden bakarsanız bakın olmayacak bir transfer olayı. İki kulübün de ve futbolcunun da yaptığı yanlış. Burada anlaşılmayan bir konu da, Kayserispor’un ‘Ya Fenerbahçe’ye gidecek ya da bize gelecek’ açıklaması. Belki Beşiktaş daha fazla verecekti. Onlarla niye görüşmüyorsun. Bu da yanlış aslında."

NTV



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,616 µs