En Sıcak Konular

Menderes Hükümet'i göreve çağırdı

15 Haziran 2009 13:32 tsi
Hazırlanan Eylem Planı'na sert tepki gösteren Aydın Menderes, hedefin doğrudan anayasal düzen olduğunu söyledi.

Taraf gazetesi tarafından gündeme getirilen ve Genelkurmay Psikolojik Harekât Dairesi Başkanlığı tarafından 'irticayla mücadele' adı altında hazırlandığı iddia edilen Eylem Planı tartışılırken, plana tepkiler de sürüyor. Hazırlanan Eylem Planı'na sert tepki gösteren Aydın Menderes, hedefin doğrudan anayasal düzen olduğunu söyledi. Sorumluların tespit edilmesi için devletin bütün kurumlarını göreve davet eden Menderes, "Konu askeri savcıların incelemesi ile kapatılamaz. Bu eylem planını hazırlayanlar ve bunun hazırlanmasından doğrudan ya da dolaylı olarak sorumlu olanlar, sivil yargının huzuruna çıkarılmalıdır." dedi.

Menderes, kamuoyuna sızan eylem planı için sivil yargının derhal harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Menderes, hükümet ve Adalet Bakanlığı'nın, hızla sivil savcıları konunun incelenmesi için görevlendirmesi gerektiğini ifade etti. Eylem planının Türk Ceza Kanunu'nun suç saydığı fiilleri kapsadığını hatırlatan Menderes, "Bundan dolayıdır ki, konu askeri savcıların incelemesi ile kapatılamaz. Hükümet ve Adalet Bakanlığı, hızla sivil savcıları konunun incelenmesi ile görevlendirilmedir. Bu eylem planını hazırlayanlar ve bununun hazırlanmasından doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak sorumlu olanlar, sivil yargının huzuruna çıkarılmalıdır. Sivil bir mahkemede yargılanmalı." diye konuştu.

"SİVİL SAVCILAR GENELKURMAY'A GİDİP ARAŞTIRMA YAPMALI"

Menderes, eylem planının AK Parti ve Gülen Cemaati'ne karşı görünmesine rağmen aslında bununla doğrudan anayasal düzene yönelik bir çalışma olduğunu söyledi. Menderes şöyle konuştu: "Andıçla yapılmak istenen TCK'nın içerisinde mevcut. Yapılacak iş sivil savcıların bir an evvel devreye girmesidir. Konu budur bence. Her şeyden önce TCK'nın suç saydığı eylemler var. Eğer Türkiye bir hukuk ve nizam devleti ise sivil savcılar bunu incelerler her şeyden önce. Gerekli gördükleri takdirde, yani bu andıça doğrudan doğruya veya dolaylı anlamda destek hazırlayan asker kişiler sivil yargının önüne çıkarılırlar. Bunun dışında hiçbir düşüncenin, açıklamanın mülahazanın önemi ve ciddiyeti yoktur. Bu eylem planı doğrudan doğruya yasal düzene karşıdır. Doğrudan doğruya anayasal düzene karşıdır. Anayasal düzeni kısmen de olsa alıkoymayı kısmen de olsa ortadan kaldırmaya yöneliktir. Derhal sivil savcılar devreye girmeli. Genelkurmay'a gidip araştırma yapmalı."

"DEVLETİN BÜTÜN KURUMLARININ İMTİHANI"

Türkiye'nin yeni bir demokrasi ve hukuk sınavından geçtiğine dikkat çeken Aydın Menderes, "Bu aynı zamanda Türkiye'nin, öncelikle mevcut iktidarın demokrasi ve hukuk devleti ile imtihanı olarak görüyorum. Hatta devletin bütün kurumlarıyla imtihanı olarak değerlendirmek mümkündür. Gün elbirliği ile demokrasiye sahip çıkma günüdür." şeklinde konuştu.

cihan

 



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,796 µs