En Sıcak Konular

TSK'dan 'Kursk' önlemi

15 Haziran 2009 09:19 tsi
Türk Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın 2000'de 118 personeliyle batan 'Kursk' denizaltısında yaşanan faciaya benzer kazalara karşı harekete geçti.

TSK, yeni bir 'denizaltı kurtarma gemisi' satın alınması için düğmeye bastı. Donanmaya katılacak olan denizaltı kurtarma gemisi 600 metre derinliğe kadar olan kazalarda, denizaltı personelini 72 saat içinde tahliye etme yeteneğine sahip. Mayıs ayında ihalesi yapılan denizaltı kurtarma gemisi için 4 Türk firmasının teklif verdiği öğrenildi. Gemide, batan denizaltıya kilitlenmeyi sağlayacak bir 'kurtarma çanı' bulunacak, böylece kazazede personele hava, su ve yiyecek sağlanabilecek.

ROBOTLA TAHLİYE İMKANI
131 personelin görev yapacağı gemide tahliyeler için 'Derin Su Dalış Robotu' kullanılacak. Deniz kuvvetlerinin elinde halen, 1943'te suya indirilen ve 1970 yılında ABD Donanması'ndan TSK saflarına katılan TCG Akın Kurtarma Gemisi bulunuyor. Söz konusu geminin ömrünü tamamlamak üzere olduğu belirtildi.

İki facia yaşadık

TÜRK Deniz Kuvvetleri iki büyük denizaltı faciası yaşadı. Atılay denizaltısı 1942'de Çanakkale Morto Koyu'na daldı ve çıkamadı. Serseri bir mayına çarptığı düşünülen gemi, 39 denizciye mezar oldu. Dumlupınar denizaltısı ise 1953'te NATO tatbikatından dönerken, yük şilebi ile çarpışıp battı. Yetmiş iki saatlik çalışma sonuç vermedi, 81 denizci şehit düştü.

RUSYA HAZIRLIKSIZDI

Kursk faciasında, denizaltı kurtarma gemisi olmayan Rusya, askeri sırların öğrenileceği korkusuyla, yabancı ülkelerin yardım tekliflerini reddetmiş ve 118 denizci kurtarılamamıştı.

akşam



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,487 µs