En Sıcak Konular

Ergenekon'un tutuklu sanıklarına kötü haber!

15 Haziran 2009 09:15 tsi
Ergenekon'un tutuklu sanıklarına kötü haber! Cezaevinden çıkışı GATA'ya gitmekte bulan sanıkların işi artık eskisi gibi kolay olmayacak...

Ergenekon mahkemesi adli tatil yapmayacak 

Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan sanık sayısı 150 oldu. Emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un aralarında bulunduğu 56 sanık 20 Temmuz 2009'da ilk kez hakim karşısına çıkacak. Sanıkların kimlik tespitlerinin yapılması ve 1.912 sayfalık ikinci iddianamenin okunmasının yaklaşık 2 hafta sürmesi bekleniyor.  
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 2 bin 455 sayfalık iddianame ile açılan ilk davayı ise 3 Ağustos 2009'a erteledi. Bu kapsamda adli tatilde de aralıksız yargılama yapacak mahkemenin 86 sanıklı ilk dava ile 56 sanıklı ikinci davayı birleştirmesi bekleniyor. 8 sanıklı Danıştay saldırısı davası hakkında da birleştirme kararı verilmesi durumunda 3 Ağustos'taki duruşmada Veli Küçük, Alparslan Arslan, Tuncay Özkan, Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 150 sanık hakim karşısında olacak. Bu arada Silivri Cezaevi Kampüsü'nde inşa edilen yeni salon 20 Temmuz'daki duruşma için hazır.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman, yüzyılın davasının görüldüğü Silivri Cezaevi Kampüsü'ndeki gelişmeler ve yapılan yeniliklerle ilgili bilgi verdi. İstanbul'da katıldığı bir sempozyumda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kalaman, Ergenekon davası sanıklarının yargılanmasının devam edeceği yeni spor salonu şeklindeki mahkeme salonunun inşaatının tamamlandığını söyledi. 180'i sanık olmak üzere avukat, basın mensupları ve izleyici olarak toplam 753 kişiyi alabilecek salonun 20 Temmuz 2009'daki duruşmaya hazır olduğunu bildirdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşmalara ara vermesi üzerine bu hafta içinde mevcut salondaki görüntülü kayıt yapan elektronik sistemin yeni salona taşınacağını kaydetti. Kalaman ayrıca, duruşmayı takip eden gazeteciler için de kafeteryası da olan özel bir yer ayarlandığını açıkladı. Basın mensuplarının bir kontrol noktasından geçerek direkt duruşma salonuna girebileceğini kaydeden Kalaman, basın araçları için de duruşma salonunun yanında yer yapıldığını dile getirdi.

SANIKLAR GATA'YA GİTMEDEN TEDAVİ OLABİLECEK

Silivri Cezaevi'nde sağlık ünitesi bulunduğunu, doktor sayısı yeterli olmadığı için sağlık hizmetinin dışarıdan alındığını anlatan Kalaman, Adalet Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle sağlık birimlerinin Sağlık Bakanlığı'nca uygun görülecek hastanelere bağlanacağını belirtti. Kalaman, "Böylece dışarıya taşıma içinden kurtulmuş olacağız. Buralarda basit ameliyatlara varana kadar her türlü sağlık hizmeti sunulacak. Ankara Sincan'daki ünite faaliyete geçti. Silivri'deki de en yakın zamanda hizmete geçecek." şeklinde konuştu.

Ergenekon davası sanıkları ile ilişkileri nedeniyle Silivri Cezaevi'ndeki bazı müdürler hakkında açılan soruşturmanın tamamlandığını anlatan Kalaman, 3-4 müdürün yerinin değiştirildiğini bildirdi. Kalaman, bazı sanıklarını 'Cezaevinde su akmıyor, bilgisayara ulaşamıyoruz' şeklindeki şikâyetlerinin de gerçeği yansıtmadığını belirtti.

zaman



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,628 µs