En Sıcak Konular

ÖSS'den geriye kalan...

14 Haziran 2009 19:57 tsi
Bugün 1 milyon 349 bin 423 öğrenci, bu yıl tek aşamalı olarak son kez yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) ter döktü.

Aylarca süren sınav maratonundan geriye sevinç kadar üzücü hikayeler kaldı. İşte çok konuşlacak olaylar...

ÖSS OPERASYONU
Şanlıurfa'nın Merkez, Birecik ilçesi, Mersin, Adana ve Kıbrıs'ta ÖSS sınavında yerine başkalarını sokmak isteyen 50 kişiye yönellik yapılan operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin 5 ayrı ilde yaptığı operasyonda gözaltına alınanların sayılarının artması bekleniyor. Operasyonların devam ettiği bildirildi.

ÖSS'DE KENE TALİHSİZLİĞİ
Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde ÖSS sırasında kolunda kene olduğunu fark eden öğrenci, sağlık görevlilerinin keneyi çıkartmasından sonra sınavını tamamlayabildi. Edinilen bilgiye göre, Dicle ilçesinde oturan F.Ş. (22) Arif Biçer İlköğretim Okulunda girdiği ÖSS'de kolunda kene olduğunu fark ederek durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine okula Ergani Devlet Hastanesinden bir ambulans ve ekip gönderilerek, F.Ş'nin kolundaki kene çıkarıldı. F.Ş, müdahaleden sonra sınavını tamamladı.
Sınavın bitmesini dışarda bekleyen sağlık görevlileri, daha sonra F.Ş'yi gerekli tetkikler için Ergani Devlet Hastanesine götürdü.Ergani Sağlık Grup Başkanı Serdar Oral, durumun kendilerine bildirilmesi üzerine hemen olay yerine bir ambulans ve ekip gönderdiklerini söyledi. İlk müdahalenin okulda yapıldığını ifade eden Oral, "Öğrenci sınavının ardından hastaneye sevk edildi. Gerekli tetkikler yapıldı. Durumunu takip ediyoruz" dedi.

CEP TELEFONU İLE KOPYA
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSS'de cep telefonu ile kopya teşebbüsünden yakalananlar olduğunu açıkladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ortaöğretim başarı puanını hesaplamak için gerekli diploma notlarının okullardan zamanında gelmesi halinde bir ay içinde ÖSS sonuçlarını açıklayacaklarını bildirdi. Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün saat 12.45'de sona eren ÖSS'de, "Geneli ilgilendirecek bir sorun yaşanmadığını" belirtti. Sınavda, "Her yıl olduğu gibi münferit bazı olayların meydana geldiğini" söyleyen Yarımağan, cep telefonuyla kopya teşebbüsünden yakalananlar bulunduğunu ifade etti. "Sınav esnasında cep telefonuyla kopya alırken, cep telefonuyla tuvalette kopya çekmeye çalışırken yakalananlar oldu" diyen Yarımağan, bu adayların sınavlarının iptal edileceğini belirtti.


SINAV STRESİNE DAYANAMADI
Denizli'de, sınav stresini kaldıramayan 18 yaşındaki öğrenci sinir krizi geçirerek sınavı terk etti. Denizli'de bugün 15 bin 511 öğrenci üniversiteye girebilmek için sabahtan itibaren ÖSS sınavına girerken, Denizli Lisesi'nde sınava giren genç kız sınav stresine dayanamayarak sinir krizi geçirdi. İlk kez ÖSS sınavına girdiği öğrenilen 18 yaşındaki Gamze Gümuşsu isimli öğrenci hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlayınca görevliler ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Stres sebebiyle vücudu kilitlenen ve hareket etmekte zorlanan öğrenci uzun süre kendine gelemedi. Okula çağırılan ambulansa bindirilen ve sakinleştirici iğne yapılan öğrenci sınava girmeden ailesi tarafından götürüldü.


SINAVI KÖTÜ GEÇİNCE İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU
Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren genç kız sınavı kötü geçince intihara kalkıştı. Ümitköy Anadolu Lisesi'nde ÖSS'ye giren Pelin D. sınavın bitiş saatinden kısa bir süre sonra okulun 3. kat penceresine çıktı. 3. kez girdiği sınavın beklediği gibi geçmemesi üzerine intihar etmek istediği öğrenilen genç kız, okul bahçesinde sınavdan çıkmasını bekleyen ailesinin gözü önünde kendini boşluğa bıraktı. Okulun beton zeminine düşen Pelin D. olay yerine çağrılan ambulans ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayak ve bacaklarında kırıklar olduğu öğrenilen genç kızın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.


SINAVDAN ÇIKTI, KAN DAVALISI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ
Diyarbakır'dan bir yıl önce kan davası yüzünden İzmit'e göç eden Akdemir ailesinin 5 çocuğundan biri olan 23 yaşındaki Mehmet Akdemir bugün ÖSS sınavı çıkışında evine giderken kan davalıları tarafından tabanca ile 10 el ateş edilerek öldürüldü. Olayla ilgili ateş ettiği iddia edilen Mustafa Demir ve yanındaki iki kişi polis tarafıdan aranıyor. Alınan bilgiye göre Diyarbakır'da 2007 yılında Mehmet Akdemir'in ağbeyi Rıdvan Akdemir kan davası yüzünden Orhan Demir adlı kişiyi tabanca ile ateş ederek öldürdü. Bu olayın ardından Akdemir ailesi Kocaeli'nin Derince İlçesi'ne göç etti. Diyarbakır'da liseyi bitiren Mehmet Akdemir bugün büyük umutlarla ÖSS sınavlarına girdi. Sınav çıkışı Küme Evler Mevkiindeki evine yürüyerek giden Mehmet Akdemir'i iddialara göre takip ettikleri belirtilen kan davalısı Mustafa Demir ve yanındaki iki kişi tarafından evlerinin karşısındaki boş bir arazide üzerine 10 el ateş etti. Olay yerinde yaşamını yitiren Mehmet Akdemir'in ceseti Derince Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Çevrede geniş çaplı araştırma başlatan polis ekipleri Akdemir'i vurduğu iddia edilen Mustafa Demir ve yanındaki iki kişiyi yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

ÖSS DÖNÜŞÜ TRAFİK KAZA
Bursa'da ÖSS sınavına girdikten sonra evine dönen gencin kullandığı otomobil takla attı. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, saat 12.00 sıralarında Almira Otel önünde meydana gelen olayda, ÖSS sınavına girdikten sonra 16 BRA 29 plakalı otomobille evine dönen Necdet Sürek (27) aracının direksiyon hakimiyetini kaybedince önce orta refüje çarptı. Savrulan otomobil takla atarak durabildi. Kazada yaralanan sürücü Necdet Sürek, çevredeki vatandaşlar tarafından otomobil içinden çıkartıldı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ilk tedavisi yapılan genç sürücü, Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Takla atan otomobil ise polis ekipleri tarafından yoldan çekildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,087 µs