En Sıcak Konular

Musavi'den protestolara devam çağrısı

14 Haziran 2009 19:40 tsi
Musavi'den protestolara devam çağrısı Ahmedinejad karşısında ağır bir yenilgi aldığı açıklanan Mir Hüseyin Musevi, seçim sonuçlarına resmi itirazını yaptığını bildirdi ve yandaşlarına barışçı gösterilerini sürdürmeleri çağrısında bulundu.

Uluslararası Batılı ajansların duyurduğuna göre Mir Hüseyin Musevi, kendi internet sitesinde yayınladığı açıklamada, seçim sonuçlarının iptali için İran Anayasayı Koruyucular Konseyi'ne başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Musevi, açıklamasında, ''Seçim sonuçlarının iptali için resmi talebimi konseye sundum. İran halkı size, barışçı ve yasal biçimde ülke çapındaki protestolarınızı sürdürmeniz çağrısında bulunuyorum'' dedi.

Yetkilileri seçim yolsuzluğuyla suçlayan ve kendisinin seçimin gerçek galibi olduğunu savunan Musevi, halkın güveninin yeniden sağlanmasının tek yolunun seçim sonuçlarının iptali olduğunu ifade ederken, polisin göstericilere şiddetli müdahaleyi durdurması çağrısında da bulundu. 

''Yetkililerden ulusal çapta bir gösteri düzenlemelerine ve insanların seçim sürecine ve sonuçlarına itirazlarını göstermelerine izin vermelerini istediklerini'' ifade eden Musevi, yandaşlarının kampanyalarında ''özgürlüğün, ahlaki, dini irfanın ve hoşgörünün simgesi'' olarak yeşil rengi kullanmayı sürdüreceğini bildirdi.

Musevi, halkla bağlantılarını kesmek için büyük bir çaba olduğunu da ifade ederek, ''Sizlerin, sonuç almak için birbirinizle bağlantı kurmanın yeni yollarını bulacak çok yenilikçi insanlar olduğuna eminim'' dedi. Musevi, çoğu İranlı'nın ''devrimin kazanımlarını'' (1979 İslam Devrimi) tehlikeye atan son günlerdeki gelişmelerden kaygı duyduğunu da dile getirdi.

Bu arada Musevi'nin bir sözcüsü, gazetelerinin ve internet sitelerinin kapatıldığını açıklarken, Tahran'da birkaç gündür cep telefonu bağlantılarında da kesinti olduğu bildiriliyor.

haber7



Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,253 µs