En Sıcak Konular

Elkatmış'tan 'Eylem Planına' sert tepki

14 Haziran 2009 18:13 tsi
Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'na tepkiler gelmeye devam ediyor.

Planın bir rezalet olduğunu dile getiren eski TBMM Susurluk ve İnsan Hakları Araştırma Komisyonları Başkanı Mehmet Elkatmış, 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın Ergenekon kapsamında araştırılması gerektiğini, yayın yasağının ise örtbas etmek amacıyla alındığını savundu.
CİHAN muhabirine açıklamalarda bulunan Elkatmış, böyle bir planın olmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı. Sessiz kalmanın mümkün olamayacağını söyleyen Elkatmış, "Bu yeni de değil. Andıçlar daha önce de çıktı. 28 Şubatlar, darbe planları çıktı. Hatta darbe planları yapanlar değil de bunları ortaya çıkaranlar ceza aldılar. 28 Şubat sürecinde Kadir Sarmısak, Bülent Orakoğlu yargılandı, içeriye girdi. Bu darbe planını açıkladığı için bir şekilde Hasan Celal Güzel de yargılandı. Alışkanlık haline getirdiler. Çünkü hep sessiz kalındı. Mazur göründü bunlar. Herkesin yaptığı yanına kaldı. Dolayısıyla artık sessiz kalmamak gerekiyor. Bunu yapanlar, böyle objelere cesaret edip ortaya çıkanların mutlaka gerekli şekilde cevabının verilmesi lazım." dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın başlattığı soruşturmayla ilgili olarak ise Elkatmış, "Nasıl bir soruşturma başlattı ?" diye sordu. Daha önce de Kadir Sarmısak, Bülent Orakoğlu için yapılan soruşturmada ceza verildiğini hatırlatan Elkatmış, nasıl bir soruşturma açıldığının belli olmadığını belirterek, 'soruşturma açtım' demenin yeterli olmadığını vurguladı.

Soruşturmaya ilişkin endişelerini de dile getiren Elkatmış, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte Genelkurmay, soruşturma açtık diyor. Geçmişte olduğu gibi bu işin üzerini Askeri Yargı örter. Dolayısıyla 'ne yapalım yargı araştırdı' denir. Niye Askeri Yargı araştırıyor, bal gibi darbe planı. Sivil mahkemelerin bunu araştırması lazım. Diğer askeri yönler araştırılacaksa Askeri Yargı sadece başka yönleri araştırabilir. Ama böyle bir darbe planını mutlak surette sivil yargının, Ergenekon kapsamında araştırması lazım. Daha evvel davranıp da Askeri Yargının araştırıyor demesi, yayın yasağı getirmesi de anlaşılır gibi değil. Niye yayın yasağı geliyor, herkesin buna tepki koyması lazım, takip edilmesi, üzerine gidilmesi lazım. Yayın yasağı, 'örtbas etmek' demekten başka birşey değil."



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,623 µs