En Sıcak Konular

''Cerrah'ı sorunsuz bir il bekliyor''

14 Haziran 2009 13:41 tsi
Osmaniye'nin nüfus bakımından Türkiye'nin 41. il'i olduğunu belirten Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek,"İlimizde ne kap-kaç, ne organize suçlar sorunu var. Sadece Amanos bölgesinde küçük çapta terörist gruplar bulunuyor. Bunlarla da etkili bir mücadele

Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden, Osmaniye Valiliği'ne atanan Celalettin Cerrah'a sorunsuz bir il devredeceğini belirtti, "Osmaniye büyük atılım içinde. Nüfus bakımından da Türkiye'nin 41'nci ili" dedi.

Osmaniye'den Tekirdağ Valiliği'ne atanan Zübeyir Kemelek, il'in vali boyutunu aşacak sorununun bulunmadığını, her il'de olan bazı sorunların Osmaniye için de geçerli olduğunu söyledi. 13 yıllık il olan Osmaniye'nin merkez ilçe nüfusunun 189 bin, il nüfusunun 464 bin olduğunu belirten Vali, il'de 5 bin 400 öğretmen, 108 bin öğrenci bulunduğunu kaydetti.

"Bizde kapkaç-hırsızlık yok"

Osmaniye'nin "güvenlik sorunu" olmayan illerden birisi olduğuna işaret eden Vali Kemelek şunları söyledi:
"İlimizde örgütlü hırsızlık, kap-kaç gibi suçlar yok. Hatay sınırımızda az bir PKK varlığı bulunuyor. Onlara karşı da etkili bir mücadele yürütülüyor. Daha önce ben de Ümraniye Kaymakamllığı'ndan Osmaniye'ye geldim. Celalettin Cerrah'ı bekleyen önemli bir sorunumuz yok. Organize sanayimiz, teşvikle birlikte canlandı. 3 demir-çelik tesisimizden birisi bir içinde, diğeri gelecek yıl işletmeye alınacak. Sanayi kenti olma yolunda da hızla ilerliyoruz. Üçüncü organize sanayi bölgesinin alt yapısını kuruyoruz."

Tek sorun, imaj

Osmaniye'nin yeni il olması nedeniyle sadece "imaj" sorunlarının bulunduğunu kaydeden Vali Kemelek, böyle bir il'de 3,5 yıl valilik yaptığı için mutlu olduğunu, Celalettin Cerrah'ın da hizmetleri daha ileri götürmenin çabası içinde olacağına inandığını söyledi.

Emniylet ve asayiş yönünden de Türkiye'nin en huzurlu illeri arasında Osmaniye'nin olduğunu kaydeden Vali Kemelek, Osmaniye halkının yasalara büyük saygısı olduğunu ve bu kenti unutmayacağını sözledrine ekledi. Valiler arasında devir-teslim de bu ay içinde gerçekleştirilecek.

 hurriyet



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,165 µs