En Sıcak Konular

Hangi vergi indirimleri devam edecek?

14 Haziran 2009 12:24 tsi
Hangi vergi indirimleri devam edecek?
Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısında hangi sektörlerde vergi indirimlerinin devam edeceğinin kararlaştırıldığını açıkladı. Ergün, en büyük 10 ekonomi hedefini de açıkladı.

Sanayi Bakanı Ergün: '' EKK toplantısı sonrası ÖTV ve KDV indirimlerinin hangisinin devam edeceği kararlaştırılacak''

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası vergi indirimleri hangi oranlarda devam edecek, hangi oranlarda devam etmeyecek? Yeni sektörler de buna katılacak mı? Bu ortaya çıkacak'' dedi.

Ergün, Konya Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve MÜSİAD Konya Şubesi'nce düzenlenen, ''Yeni Teşvik ve İstihdam Paketi'' konulu konferansa katıldı.

Türkiye'yi 2023 yılına hazırlamak için çalıştıklarını belirten Ergün, ''Hükümetimizin ortaya koymuş olduğu politikalar, Türkiye'nin 2023 vizyonunu ortaya koyan politikalardır. 2023 yılında nüfusumuz yaklaşık 100 milyon olacak. Bu Türkiye'nin bölgesinde önemli bir güç merkezi ve dünyadaki ekonomik gelişmeleri etkileyen ve yönlendiren küresel aktörlerden biri olması demektir'' diye konuştu.

EN BÜYÜK 10 EKONOMİ NASIL OLURUZ?

Ergün, aynı zamanda siyasi bir güç merkezi olarak, önemli karar mekanizmalarında yer alan bir Türkiye hedeflediklerini, çalışmaları bu istikamette sürdürdüklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Dünyanın en önemli 10 ekonomisi arasına nasıl gireriz? Bunun en temel zemini siyasi istikrar ortamının devam etmesidir. Ayrıca değişen dünya şartlarında bazı önemli konularda Türkiye'nin kendi mekanizmalarını oluşturmasıdır.

Önümüzdeki yılların önemli sorunlarından birisi de su güvenliğidir. Bütün su kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmak ve sulanabilir arazilerimizi sulu tarım yapabilecek hale getirmektir ve bu alanda ciddi çalışmalar vardır. Diğer önemli konular ise gıda güvenliği ve enerjidir.''

VERGİ İNDİRİMLERİ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alması için çabalar gösterdiklerini ifade ederek, ''Biz bunlarla uğraşırken, muhalefet partilerinin önemli simaları, teşvik paketiyle ilgili 'bunlar geç kalınmış hadiseler' diye eleştiriler yönetiyorlar'' diye konuştu. Ergün, şöyle devam etti:

''Bu teşvik paketinin krizle ilgili bir sistem olmadığını söylüyorum. 'Hiç ilgisi yoktur' demiyorum, ama ana ekseni bu değildir. Krizden çıkış ve kriz sonrası fırsatları yakalama ana eksenli oluşturulmuştur. Geç kalmadı, tam zamanında çıktı. Bu politika 8 ay önce olsaydı, kim yatırım yapardı? Bundan 8 ay önce hiç kimsenin krizden çıkışa dair bir işaret görmediği zamandı. Böyle bir zamanda hangi yatırımcı bundan yararlanmak isteyebilir. Bunu zamanında ortaya koymak lazım.

Zaten biz krizle ilgili birtakım tedbirler aldık. Üretim, istihdam ve ihracat kaybını yavaşlatacak ve durduracak tedbirleri hayata geçirdik. Aldığımız tedbirler kayıpları durdurmaya yönelikti. İşe de yaradı. Bundan bir çok sanayicimizin istifade ettiğini ve krizin azaltılmasına yönelik aldığımız tedbirlerin etkisi olduğunu gördük. Son vergi indirimlerinin de bir çok sektörde nasıl etkiler yaptığını biliyoruz.

Devam edip etmeyeceği ile ilgili de Ekonomi Koordinasyon Kurulunda arkadaşlarla görüşeceğiz. Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası vergi indirimleri hangi oranlarda devam edecek, hangi oranlarda devam etmeyecek? Yeni sektörler de buna katılacak mı? Bu ortaya çıkacak.''

Krizin etkilerini azaltacak tedbirlerin alınmaya devam edildiğini dile getiren Ergün, ''Özellikle Türkiye, krizden diğer ülkelere göre daha erken çıkma kabiliyetine sahip olduğunu gösterdi. Sanayi ve tüketici güven endeksi ile kapasite kullanımındaki son veriler yukarıya doğru çıkışın başladığını bize göstermektedir.

Böyle bir ortamda teşvik sistemini, hem yerli, hem de yabancı yatırımcı açısından önemli bir fırsat doğuracağını düşünerek ortaya koyduk'' şeklinde konuştu.

Ergün, teşvik sistemiyle bölgesel farklılıkları azaltmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,273 µs