En Sıcak Konular

Türk Metal'de büyük operasyon

13 Haziran 2009 11:29 tsi
Türk Metal'de büyük operasyon Adı Ergenekon soruşturması ile gündeme gelen Türk Metal Sendikası'nda büyük bir değişim yaşanıyor.

Eski genel başkanları Mustafa Özbek'in tutuklanmasından sonra yeni yönetimini seçen sendika, eski dönemin izlerini silmeye çalışıyor.

Yönetim kurulu, Özbek'in 67 danışmanını işten çıkardı. Avrasya TV'de Mustafa Balbay ve Emin Çölaşan ile birlikte program yapan emekli Albay Erdal Sarızeybek de bunlar arasında bulunuyor. Zaman'a açıklamalarda bulunan sendikanın Genel Mali Sekreteri Mehmet Soyupek, "Esas işimize, yani sendikacılığa döneceğiz." dedi.

Mustafa Özbek'in yasadışı Ergenekon yapılanmasına finansman sağladığı iddiasıyla tutuklanması üzerine Türk Metal, geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen genel kurulda yeni yönetimini seçmişti. Kongrede daha önce genel başkan yardımcısı olan Pevrul Kavlak genel başkanlığa, Mehmet Soyupek ise genel mali sekreterlik görevine getirildi. Mehmet Soyupek, sendikalarının Ergenekon soruşturması ile ilişkilendirilmesinden çok rahatsız olduklarını söyledi. Soyupek, yargılamanın ardından aklanacaklarına inanıyor. Sendikanın eski Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın'ın yaptığı suç duyurusu üzerine Türk Metal'in mali defterleri ve kayıtları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelemeye alınmıştı. Soyupek, incelemede suç tespit edilmesi halinde bunun hesabını da vereceklerini kaydetti.

Genel Mali Sekreter Soyupek, ART ile de doğrudan bir bağlarının olmadığını öne sürdü. Ulusalcı yayınları ile dikkat çeken ART'nin genel koordinatörlük görevini Mustafa Özbek'in oğlu Ahmet Özbek yürütüyor. Televizyonun finansmanının da Türk Metal tarafından sağlandığı iddia ediliyor. Kanal ile hiçbir hukuki bağlarının olmadığını ifade eden Soyupek, "Bazı yayınlarına biz de karşıyız. Emin Çölaşan gibi isimlerin program yapmasını istemeyiz." dedi. Türk Metal'in milliyetçi muhafazakar bir çizgisi bulunduğunu dile getiren Soyupek, Ergenekon'dan tutuklu isimlere ateş püskürdü: "Doğu Perinçek gibi bir isimle biz nasıl aynı çizgide olabiliriz? Bu mümkün değil. Böyle bir görüntü verildiyse bu yanlıştır."

Türk Metal, Özbek'in genel başkanlıktan ayrılmasının ardından eski yönetimin izlerini silmek için bir dizi adım attı. İlk olarak Özbek'in danışmanı kadrosuyla sendikadan maaş alan 67 kişinin işlerine son verildi. Bu kişilerin arasında katıldığı televizyon programlarında Ergenekon soruşturmasını ağır şekilde eleştiren emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek de bulunuyor. Bu danışmanlara sendikanın yıllık 1,6 milyon TL maaş ödediği belirtiliyor. Sendika, danışmanları çıkararak önemli bir tasarrufa da imza atmış oldu. Mehmet Soyupek, danışmanların görevden alınmasıyla ilgili olarak, "Onlar önceki genel başkanımızın danışmanlarıydı. Yeni yönetimin kendi danışmanlarıyla çalışabilmesi için böyle bir karar aldık." açıklamasını yaptı. TUSAM'ın kapatılması ve Cumhuriyet gazetesi ile birlikte çıkarılan Strateji ekinin kaldırılması da sendikayı maddi açıdan önemli miktarda kâra geçirdi.



Bu haber 1,333 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,637 µs