En Sıcak Konular

63 sanık 'şarampolden' hakim karşısında

12 Haziran 2009 20:30 tsi
Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü'nce ihalesi yapılan hizmet ve malzeme alım ihalelerine fesat karıştırdıkları iddasıyla 63 kişi hakim karşısına çıktı.

''Özellikle Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılan hizmet ve malzeme alım ihalelerine fesat karıştırdıkları'' iddiasıyla başlatılan ''Şarampol Operasyonu'' kapsamında hakkında dava açılan 63 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 25 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı.

Duruşmada önce, iddianamede ''çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu ve yönettiği, 9 ihaleye fesat karıştırdığı, 5 defa rüşvet verdiği'' öne sürülen bir yol yapı inşaat şirketi ortağı Paşa Civelek'in ifadesi dinlenildi.

Her bir ihale için ayrı ayrı diyecekleri sorulan Civelek, suçlamaları reddetti.

Sanıklardan bir kısmını akrabaları ya da meslektaşları olmaları sebebiyle tanıdığını söyleyen Civelek, ihalelerde kimseyle işbirliği yapmadığını, ''ihaleye fesat karıştırma'' suçunun işlenmesine yol açacak herhangi bir eylemde bulunmadığını kaydetti.

Sanıklardan Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü görevlisi Adem Gökçe ile yaptığı bir telefon görüşmesi dökümü okunan ve bahsettikleri konunun rüşvetle ilgili olup olmadığı sorulan Civelek, ''Adem Gökçe para koleksiyonu yapıyor. Ortağım (sanık) Hüseyin Köseoğlu Suudi Arabistan'a gitmişti. Birer tane 50 ve 100 Riyal getirmişti. Onlardan bahsediyorduk. Bu paraların karşılığı 50 TL'yi de Gökçe vermişti'' diye konuştu.

Sanık Deniz Altun da herhangi bir suç örgütüne yardım ederek üyesi olmadığını ileri sürerek, ''Böyle bir örgüt varsa da benim haberim yoktur. Suçlamalar asılsızdır. Beraatıma karar verilsin'' dedi.

Adliyeye gelirken hakkında yakalama emri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını belirten Altun, hakkındaki yakalama emrini bilmediğini, kesinlikle kaçma amacının bulunmadığını söyledi. Altun, serbest bırakılmasına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, duruşmada ifadesi alınan sanık Deniz Altun'un serbest bırakılmasına, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme, diğer sanıkların ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi.

aa



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs