suç duyurusu! | " /> suç duyurusu! | "/>

En Sıcak Konular

Akman'dan Baykal için suç duyurusu!

12 Haziran 2009 19:37 tsi
Akman'dan Baykal için suç duyurusu! RTÜK Başkanı Zahid Akman, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Akman'ın avukatı Hakan Yıldız tarafından hazırlanan suç duyurusu dilekçesinde, Baykal'ın ''Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) hakaret ve sövme, yargı görevi yapanı etkileme, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, iftira, suç uydurma ve aynı kanunun resen dikkate alınacak diğer maddeleri gereğince cezalandırılması ve dava açılması'' istendi.

Dilekçede, basın organlarında, ''Almanya'daki Deniz Feneri e.V. adlı yardım kuruluşunun topladığı belirtilen bir kısım yardımın usulsüz şekilde Türkiye'ye getirildiği, Akman'ın da bu işlemde kuryelik yaptığı'' şeklinde iddialar yer aldığı belirtilerek, bu iddia ile ilgili olarak Akman hakkında yapılan bir şikayet sebebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Ancak, hakkında hangi suç isnadının yapıldığı bilinmeyen Akman'ın halen ifadesinin alınmadığına dikkat çekilen dilekçede, ''Henüz müvekkilin ifadesinin dahi alınmadığı hususu başta olmak üzere, tüm bu hususlar basın organlarında -gizlilik kararına rağmen- her gün yer almasına rağmen, başta şikayet olunan olmak üzere bir çok kişi müvekkil hakkında TCK'da suç olarak düzenlenen eylemlerde bulunmaktadır'' ifadesine yer verildi.

Bu nedenle Akman hakkındaki beyanlarından dolayı Baykal hakkında Türk Ceza Kanunu'nun hakaret ve sövme, yargı görevi yapanı etkileme, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, iftira, suç uydurma ve aynı kanunun re'sen dikkate alınacak diğer maddeleri gereğince cezalandırılması ve dava açılması talebinde bulunuldu.

Dilekçede, Akman hakkındaki bazı açıklamalarına yer verilen Baykal'ın şikayet olunan iddialarının gerçek dışı olduğu savunuldu.

Akman'ın ''Deniz Feneri e.V. adlı derneğin parasını alarak kuryelik yaptığı, yine aynı dernekten para aldığı, dolandırıcılık yaptığı, dolandırıcılığı meslek edindiği'' iddialarının da gerçek dışı olduğu kaydedilerek, Baykal'ın hakaret ve sövme suçunu işlediği iddia edildi.

aa



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,035 µs