En Sıcak Konular

Şemdinli bombalarına inceleme istendi

12 Haziran 2009 19:06 tsi
Şemdinli'de meydana gelen olaylarla ilgili askeri mahkeme olayda kullanılan bombalara inceleme istedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2005'te meydana gelen olaylarla ilgili Van Askeri Mahkemesinde yapılan duruşmada, mahkeme heyeti, MKE yapımı el bombaları ile olay günü Umut Kitabevine atıldığı iddia edilen Alman yapımı el bombalarının teknik incelemesinin yapılmasını istedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005'te, Umut Kitabevine el bombası atılmasıyla ilgili olarak tutuksuz yargılanan astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve PKK itirafçısı Veysel Ateş'in, Van Askeri Mahkemesinde yargılandıkları davanın duruşmasında, sanık avukatı Vedat Gülşen ile müdahil Metin Korkmaz hazır bulundu.

Olay gününe ilişkin görsel medyada yer alan görüntü CD'lerinin incelendiği Jandarma Kriminal Raporu'yla ilgili söz alan sanık avukatı Vedat Gülşen, eksik tahkikat yapıldığını ve görüntülerin kriminal incelemesinin yeniden yapılmasını istediklerini söyledi.

Vadat Gülşen, patlama günü sanıkların telefon görüşmesi yaptıklarını iddia ettikleri Kaymakam Çeşmesi ile aracın son park yeri olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski AK Parti ilçe binası arasındaki mesafenin ve sürenin belirlenmesi için yeni bir keşif incelemesi yapılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşma salonuna bilirkişi olarak çağrılan Van İl Jandarma Kriminal Komutanlığı Başkanı Binbaşı Ercan Seyhan'ı, 9 Haziranda yapılan keşifle ilgili bilirkişi raporu hazırlamakla görevlendirdi. Heyet, Ercan Seyhan'ın bilirkişi olarak, MKE yapımı el bombaları ile olay günü Umut Kitabevine atıldığı iddia edilen Alman yapımı el bombalarının teknik incelemesini yapmasını da istedi.

Duruşma, 9 Ekime ertelendi.

ŞEMDİNLİ'DE NE OLMUŞTU?

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005 tarihinde meydana gelen patlamayla ilgili Van 3. Ağır Mahkemesinde, 19 Haziran 2006 tarihinde görülen davada, sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile  PKK itirafçısı Veysel Ateş hakkında, "adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından 39 yıl, 5 ay, 10'ar gün hapis cezası verilmişti.

Sanık avukatlarının, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinin kararına itirazı üzerine temyiz incelemesini 16 Mayıs 2007'de tamamlayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sanık astsubaylar Kaya ve İldeniz'i "Adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından 39 yıl 5 ay 10'ar gün hapse mahkum eden kararının, usul yönünden bozulmasını kararlaştırmıştı.

13 Haziran 2007 tarihinde yeniden Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davanın 14 Eylül 2007'deki duruşmasında, mahkeme heyeti görevsizlik kararı vererek, dosyayı Van Askeri Mahkemesine göndermişti. Van Askeri Mahkemesi de 14 Aralık 2007 tarihinde görülen ilk duruşmada sanıkların tahliyesini kararlaştırmıştı.

aa

 



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,454 µs