En Sıcak Konular

Enkazın bulunması tesadüf mü?

12 Haziran 2009 16:31 tsi
BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, kazanın olduğu Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ne bağlı Kızılöz Köyü yakınlarındaki Keş Dağı’nd

Araştırma Komisyon Başkan Yardımcısı ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve komisyon üyeleri MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ile AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar bu sabah Kahramanmaraş Havaalanı’ndan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait helikopterle enkazın bulunduğu Keş Dağı’na indi. Burada kazayla ilgili inceleme yapan üyeler, bölgeye getirilen ve enkazı bulan korucu ve köylüleri dinledi.

Başkan Yardımcısı Sadık Yakut, coğrafi yapının zor olduğunu, enkazın bulunmasının ise bir tesadüf gibi göründüğünü belirtti. Kazanın meydana geldiği günlerde dağda 3 metre kar olduğu bilgisini aldıklarını belirten Yakut, “Bugün hava açık, her yer net bir şekilde görülüyor. Ancak kazanın yaşandığı gün burada 3 metre kalınlığında kar varmış. Coğrafya çok çetin. Bu koşullarda bu coğrafi şartlarda gerçekten enkazın bulunmasının bir tesadüf neticesi olduğu görülüyor. Önemli olan bundan sonraki arama kurtarma çalışmalarında Türkiye’nin daha hazırlıklı olması, geçmişteki yanlışların tekrar etmemesi, biz bunun çabası içindeyiz” dedi.

Yakut, helikopterde bulunan ELT cihazıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen ELT cihazının farklı olup olmadığı yönündeki bir soruyu ise, “Delilleri topluyoruz, tanıkları dinliyoruz, komisyon çalışması bittikten sonra komisyon raporu TBMM’ye ve kamuoyuna sunulacaktır. Kaza nasıl meydana geldi, pilotaj hatası mı var, acaba helikopterde teknik bir hata mı var. Yoksa arama kurtarma çalışmalarında bir eksik mi var. Bütün bunları bir bütün olarak ele alıp, çalışmalarımızı, araştırmalarımızı, delil toplamalarımızı bunlara göre yapıyoruz. Ama şimdiden bu konularla ilgili bir şey söylemek pek sağlıklı olmaz” diye yanıtladı.

ARAMA KURTARMADA ZAFİYET VAR

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de, aramalarda bir zafiyetin söz konusu olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Elbette şartların zor, koşulların zor olduğunu biliyoruz. Ancak arama kurtarmada bir zafiyetin olduğu kesin. 2001’de yasası çıkmış, arama-kurtarma yönetmeliği çıkmış. Arama-kurtarma birimi söz konusu. Kağıt üstünde var ama bunun elemanı yok, personeli yok, araç-gereci yok. Görünen o ki, bu arama kurtarma çalışmaları sırasında tam bir organizasyon bozukluğu var. Koşulların ağır olduğunu biliyoruz, görüyoruz ama bir eksikliğin de olduğu muhakkak. Daha sonra komisyon raporunda belirteceğiz.”

Komisyon, incelemelerinin ardından helikopter ile Kahramanmaraş’a döndü. Komisyon, kendi aralarında da değerlendirme yaptıktan sonra hazırlayacağı raporu, ilerleyen günlerde TBMM’ye sunacak.

Hürriyet



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,388 µs