En Sıcak Konular

BBP'den disiplin soruşturması

12 Haziran 2009 15:29 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP), Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Soruşturmanın önümüzdeki günlerde sonuçlanması bekleniyor.

Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından DTP milletvekillerine ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e Misak-ı Milli sınırlarını gösteren Türkiye haritası gönderilmişti. Mesaja, Kıbrıs Barış Harekatı'nın sloganlarından "Bir gece ansızın gelebiliriz" yazısının eklendiğine de dikkat çekilmişti. BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, etnik kökenin savunucusu olmadıklarını belirterek, kimsenin partilerinin çizgisi dışına çıkamayacağını söyledi.

BBP Genel Başkan Yaçın Topçu'nun ameliyat olduğunu ve bu sebeple basın toplantısında yer almadığını dile getiren Destici, partilerinin terör ile şiddeti övmemesi ve teröre bulaşmaması kaydıyla her fikrin ve düşüncenin özgürce söylenmesini kutsal kabul ettiğini belirtti. "BBP hem genel merkeziyle, hem yan kuruluşlarıyla, hem de gönül bağı olan teşkilatlarla aynı çizgidedir." diyen Destici, şunları dile getirdi: "Birlik beraberliği rahmetli şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağlığında ne ise bugün de birlik ve beraberliği aynıdır. Ne Alperen Ocakları, ne gönül bağı olan yan kuruluşlarımız, ne de resmi yan kuruluşlarımız hiçbir zaman BBP'nin başta söylediğim çizgisinin dışına çıkamaz. Böyle bir çizginin dışında yer alamaz. Hep demokrasiden yana, hukuk içerisinde milletin birliğinden, devletin tekliğinden vatanın bölünmezliğinden yanadır. Bizim tarafımız budur, birliktir. BBP ve Alperen Ocakları, asla etnik bir kökenin temsilcisi veya savunucusu değillerdir. Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehit olmasıyla birlikte 'Acaba burda bir boşluk buluruz, burayı kullanırız veya kullanıyoruz' gibi ifadeler çok haksız, yanlış ifadelerdir."

Basında çıkan eleştirilerin haksızlık olduğunu vurgulayan Destici, yapılanı tasvip etmediklerini, bunun şahsi, fevri hareket olarak nitelendirdi. Alperen Ocakları Kayseri İl Başkanlığı ile görüşüldüğünü anlatan Destici, disiplin soruşturması başlatıldığını ve 2- 3 gün sonra sonuçlanacağını söyledi.


HELİKOPTERİN PARÇALARI 4 AYRI ÜLKEDE İNCELENECEK


BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi ise Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Helikopterdeki ELT cihazıyla ilgili yapılan açıklamaları hatırlatan Şanverdi, cihazın varolduğunu, ancak ruhsatının bulunmadığını ifade etti.

Tahliller için 10 Haziran'da helikopterin ana gövdesi ve kokpitinin Almanya'ya gönderildiğini açıklayan Şanverdi, bir terslik olmazsa sonucun 22 Haziran'a kadar çıkacağını söyledi. Helikopterin motoru İngiltere'ye, ELT cihazı Kanada'ya, GPS cihazı olan hafıza kartının ise Amerika'da inceleneceğini anlatan Şanverdi, bu aletlerin hiçbirinin incelenmesinin Türkiye'de yapılamadığını vurguladı.

Kazayla ilgili açıklamalarından dolayı Kayseri Valisi ile Emniyet Müdürünün Cumhuriyet Başsavcısı'na ifade verdiğini açıklayan Şanverdi, 2.5 aydır helikopterin radar kayıtları ile pilotun uçuş planının istenmesine karşın kendilerine verilmediğini kaydetti. 10 saat boyunca helikopterden sinyal alındığının resmi olarak bildirildiğini dile getiren Şanverdi, "Bu bilgiler verilmediği sürece hem bizim vicdanımız rahat etmeyecek. Hem sorularımız devam edecek. Hem hiçbir zaman araştırmalarımıza bir nokta koyamayacağız. 6 ay, 1 yıl öncesine ait helikopterdeki bakım ve teknik değişiklikleri istedik. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne resmi olarak müracaat etmemize rağmen alamadık. İster istemez biz de soruyoruz; 'Acaba bizden bir şey mi saklanıyor, orada bir eksiklik mi var?' Bunun için Cumhuriyet Başsavcılığına, Meclis Araştırma Komisyonuna başvurduk. " diye konuştu.

Helikopterli ilgili birçok kırmızı bülten yayınlandığını hatırlatan Şanverdi, bültenden sonra helikoptere uçuş izni verilip verilmediğini sordu. Kaza Kırım ekibinin Ulaştırma Bakanlığı'ndan ayrılıp bağımsız bir kurum olması gerektiğini vurgulayan Şanverdi, kanunun bir an önce değiştirilmesi gerektiğini söyledi. (CİHAN)



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,537 µs