En Sıcak Konular

Deniz Seki Bakırköy'e yatmamış!

12 Haziran 2009 14:52 tsi
Cezaevinde ağlama krizine giren Deniz Seki Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırıldığını iddia eden haberler üzerine avukatları bir yalanlama açıklaması yaptı.

Basında yer alan, "Deniz Seki'nin uyuşturucu kullanmak ve başkalarına temin etmek suçundan tutuklu bulunduğu Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'nde sinir krizi geçiren Deniz Seki'nin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.  İçinde bulunduğu ruhsal durumun bozukluğu, stres ve üzüntüye bağlı olarak sinir krizi geçiren ünlü şarkıcı, önceki gece cezaevi nakil aracıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü ve burada kendisine serum ve ilaç tedavisi uygulandı. Hastanede bir gece gözetim altında tutulan, ardından aynı araçla cezaevine götürülen Seki'ye ilk etapta koğuş arkadaşları destek oldu. Yakınları, Seki'nin ekimde yapılacak ilk duruşması yüzünden moralinin çok bozuk olduğunu vurguladı" şeklindeki haberlerin asılsız olduğu belirtildi.

Deniz Seki'nin avukatlarının yaptığı açıklama şöyle:

DENİZ SEKİ’NİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Müvekkilimiz Deniz Seki için görsel ve yazılı medyada sinir krizi geçirdiği ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine kaldırıldığı yönünde haberlere yer verilmiştir.

Anılan haberin hiçbir gerçekliği söz konusu değildir. Müvekkilimiz bugüne değin hiçbir sağlık problemi yaşamış veya hastaneye sevk edilmiş değildir. Anılan haberler, müvekkilin annesi başta olmak üzere ailesini son derece üzecek, sağlık durumlarını bozacak, endişeli saatler geçirmesine sebebiyet vermiştir. Henüz görsel basında bu yönde altyazılara yer verildiğinde derhal ulaştığımız nöbetçi Bakırköy Cumhuriyet Savcısı, Bakırköy Kadın Kapalı İnfaz Kurumu Yönetimi ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yetkilileri bize bu haberi yalanlamışlardır; tüm bunlara rağmen sağlık sorunları yaşayan müvekkilimin annesini ikna etmek için Deniz Seki’nin avukatları olarak biz, müvekkilin yakınlarıyla birlikte cezaevine kadar giderek haberin gerçek dışılığını bizzat teyit ettik. Kendisi hakkında yayınlanan bir haberin gerçek olup olmadığı konusunda bile sesini duyurma imkanı bile bulunmayan savunmasız bir insan için bu yönde bir haberin yapılması üzüntümüzü bir kat daha artırmaktadır. Bu yayınların özü müvekkilimin hukuken korunan kesinleşmiş bir mahkeme kararıyla mahkûm oluncaya kadar suçsuz sayılması yönündeki Anayasal ilkenin ihlalidir; yayınların amacı ise müvekkilim hakkında toplumda “bağımlı” olduğu yönünde gerçekdışı bilinçaltı oluşturma isteğidir. Bu nedenle müvekkilim mahkeme huzurunda henüz yargılanmadan toplum nezdinde mahkûm edilmeye çalışılmaktadır. Müvekkilin sorunu hukuki bir sorunun ötesinde bir şey değildir. Müvekkilimizin hiçbir rahatsızlığı ve bağımlılığı ise asla söz konusu değildir.

Bilgilerinize arzederiz. Saygılarımızla.11.06.2009

Av. Filiz Kayalı & Av. Naim Karakaya

      Deniz Seki Müdafileri

(Bugün)




Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,534 µs