En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Büyükanıt açıklarsa konuşurum'

12 Haziran 2009 13:53 tsi
Erdoğan: 'Büyükanıt açıklarsa konuşurum' Biz Sayın Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'la bir araya gelmişiz iki yetkili olarak, mahrem bir görüşme yaptık. Bu benimle mezara kadar gider, hiçbir zaman açıklamam. Sayın Büyükanıt açıklarsa o zaman ben de görüşmenin detaylarını paylaşabilirim.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kürt sorunundan muhalefet iktidar gerginliğine, Deniz Feneri e.v. soruşturmasından IMF ile görüşmelerin seyrine kadar her konuda açık açık konuşan Erdoğan, yaptıkları her işin eleştirilmesinden yakındı. Buna tepki verdiğinde de "Bak Başbakan sinirli" dendiğini belirten Erdoğan "Dertliyim ben dertli, sinirli değil" dedi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanların özeti:

KÜRT SORUNU

2005'teki Diyarbakır seyahatimde Kürt kökenli vatandaşlarımızın meselelerinin benim meselem olduğunu söylemiştim. Partimizi kurarken bu konuya özel yer vermiştim. Tüm yönleri ile bu sorunu ele almayı hedefledik. Dönemimizde şimdiye kadar yapılmamış derecede yatırım yaptık. Oradaki Kürt kökenli vatandaşlar baskı altında. Etnik kimlik siyaseti yapılıyor. 'Kimlikleri tanınmıyor' deniyor.

Bu doğru değil, sözkonusu değil. Alt kimliği saygıyla karşılıyoruz. Üst kimlik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bütün etnik unsurlar saygındır. Bölgeye en çok giden siyasi lider benim. Bu güne kadar attığımız adımları kararlılıkla sürdüreceğiz. TRT-Şeş adımını attık. Sıkıntıları gideren bir iktidar işbaşında. Kürt kökenli vatandaşım benim kardeşim.

DTP iLE GÖRÜŞME

DTP sorunların çözümü için neler yaptı, bunları sormak lazım Muhalefet olarak parlamentoda bulunan DTP, "İktidara nasıl yardımcı olurum?" diye düşünmeli. Onlar günlerini eylemler üzerinden nemalanmakla geçiriyor. 'Barış çiçeği' diyorlar. Molotofkokteyliyle barış çiçeği olur mu? Ahmet Türk'le görüşmeyi göndemden düşürmüş değilim. Gelin PKK’yı terör örgütü ilan edin diyoruz. Tam tersine örgütün avukatlığına soyundular. Bu işleri zorlaştırıyor. Taraflar silah bırakmalı deniyor. Böyle bir şey olmaz. DTP'den tek yanlı çağrı bekliyoruz.

BAYKAL'LA GERGİNLİK

Sayın Baykal 'sen'i samimiyetinden söylüyorum diyor, hadi anladık, bu nasıl bir samimiyet?.. 'En kaba başbakan' derken de mi samimiyetten söylüyor? Bunun nezaket neresinde anlamakta güçlük çekiyorum. Hiçbir zaman şahsıyla ilgli hakaret görmeyeceksiniz. Ama Baykal’ın şahsımla ilgili hakaretini hep göreceksiniz. O saygısızlığına devam etsin. Ben bunu yapmayacağım. Ben zihniyeti eleştiririm. Şahsiyetiyle uğraşmam... Ben merdim, karşımda mert olan insan arıyorum. Kendisi namert ise bilemem.

DENiZ FENERi

Zahid Bey'e yapılan eleştiriler, benim partimle ilgili konular değildir. O konuyla ilgili partimi ilintili hale getirmek namertliktir. Benim partimin hiçbir zaman kasasına hiçbir yerden kayıtdışı para girmemiştir, girmez. Bülent Arınç'la ilgili çatlak oluşturmaya çalışılıyor. Arınç'ın kişisel kanaatidir ve hükümetin görüşü değildir.

KESiK BAŞ CiNAYETi

100 gün oldu. TV kanallarına babası çıkıyor sürekli. Bunları çocuklar seyrediyor. Olayın unutturulması adına yararı yok. Tam tersine zararı var. Mecburuz bunları unutturmaya. Başarı unutturulmasın ama bunlar unutturulsun. Bunun faili bulunmak zorunda o ayrı. TV’ler bize bu konularda yardımcı olmalı.

IMF OLMAZSA ÖLMEYİZ

IMF ile birçok görüşme gerçekleşti, başkanla üç kez ben görüştüm. Çıkarımıza uymadığı sürece IMF ile anlaşmaya imza atmayacağız. Gelir idaresi özel kuruluş olsun diyorlar, olmaz. Bunu kabul edemeyiz. Her şeyi düşürmemizi istiyorlar, onu düşür bunu düşür, biz bu ülkeyi nasıl yöneteceğiz peki? IMF'e mecbur değiliz, IMF olmazsa ölür müyüz? Gerekirse madem ki bu iş olmuyor, biz de aynı açıklamayı yaparız. Bizi bu noktaya getirmesinler. Brezilya nasıl yaptı? Temennim görüşmeler yaz sonu bitsin, IMF ile ilişkiler sonbahara kadar bir yola girecektir.

AiHM’NiN KARARI

AİHM’in aile içi şiddetle ilgil Türkiye hakkında verdiği kararı utanç verici. Tekil bir olayı Türkiye geneline fatura etmek çok yanlış. Bu olaylar onlarda da var. Güvenlik güçleri bu işlerin üzerine gidiyor, yasalarımız ortada. ABD’de var, Japonya’da var. Kadın ve aileden sorumlu bakanlığımızın çalışmaları var.

RUHBAN OKULU

Bu yeni bir mesele değil. Böyle bir şeyin içinde biz yokuz. Biz Rumlar’a vize uygulamasını kaldırdık. Tamam da bu jestler hep bizden mi olacak? Onlardan sağlıklı yanıtlar gelmedi.

Ruhbah okulu konusu da tartışılabilir. Bana göre çok önemli bir konu değil. Batı Trakya’daki vatandaşlarımın seçtiği müftüye "tanıyorum" demezsen, kendin müftü tayin edersen, kusura bakma arkadaş. Batı Trakya’da Türk kelimesine tahammül edemiyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Ben bunları Karamanlis’e de Dora’ya da söyledim. Ama savunamıyorlar kendilerini.

AB VE FRANSA

Avrupa Birliği'nde imtiyazlı ortaklığı çıkaran ülke Almanya'dır ancak bu Merkel döneminde çıkmıştır. Schröder döneminde böyle bir şey yoktu, ki AB müktesebatında da bu yoktur. Almanya Dışişleri Bakanı önceki gün 'imtiyazlı ortaklık'tan bir şey anlamadığını söyledi. Merkel'in yanında da zaten Sarkozy var. Fransa'da Türkiye gününü iptal edebiliriz ve Fransa'ya gitmeyebilirim. Sayın Sarkozy, yaptıklarından er ya da geç pişman olacaktır.

AÇIKLAMAM

Biz Sayın Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'la bir araya gelmişiz iki yetkili olarak, mahrem bir görüşme yaptık. Bu benimle mezara kadar gider, hiçbir zaman açıklamam. Sayın Büyükanıt açıklarsa o zaman ben de görüşmenin detaylarını paylaşabilirim.

 



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,834 µs