En Sıcak Konular

Hidayet Türkoğlu'na Başbakan morali

12 Haziran 2009 12:02 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın maçtan önce kendisini aradığını belirten Hidayet Türkoğlu, Erdoğan'ın telefonunun kendisine büyük moral olduğunu söyledi.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de, Doğu-Batı konferansları final serisi dördüncü maçında Orlando Magic'in evinde Los Angeles Lakers'a 99-91 yenildiği maçtan sonra basın toplantısı düzenleyen Hidayet Türkoğlu, Amerikalı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkoğlu, beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını söylerken, savunmada yaptıkları hatalar ve serbest atışlardaki düşük yüzdenin mağlubiyeti getirdiğini belirtti.

Maçın uzatmalarında, topu oyuna sokma sırasında paniklediğini de kaydeden Hidayet, ''Neler olduğunu ben de bilmiyorum. Dikkatli olsaydık ve iyi savunma yapsaydık maç uzatmalara gitmezdi. Fisher'a boş pozisyon bırakmamalıydık. Kalan üç maçı almaktan başka şansımız yok'' dedi.

Magic Antrenörü Stan Van Gundy ise sorumluluğu üzerine alarak takıma gerekli taktiği veremediğini vurguladı. Özellikle Rashard Lewis'i iyi kullanamadıklarını ifade eden Gundy, pazar günkü maçı alıp işi Los Angeles'a taşıyacaklarını söyledi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN, HİDAYET'İ ARADI-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın maçtan önce kendisini aradığını belirten Türkoğlu, ''Başbakanımız millet olarak destek olduklarını ve başarılarımın devamını diledi. Doğu Konferansı şampiyonluğumuzu da tebrik etti'' dedi.

Erdoğan'ın telefonunun kendisine büyük moral olduğunu söyleyen Türkoğlu, konferans şampiyonluğunun ardından, Doğu-Batı finali şampiyonluğunu da arzuladığını söyledi.

Serideki dördüncü maçı ünlü sanatçılar ve sporcular da ilgi ile izledi. Amerikalı ünlü şarkıcı Rihanna, dünya golf şampiyonu Tiger Woods, film yıldızı ve eski sporcu Hog Hogan ve eski İtalyan futbolcu Alessandro Del Piero, Orlando'ya gelen ünlüler arasındaydı.

Del Piero, maç öncesi Hidayet'in yanına giderek bir süre sohbet etti ve başarı diledi.

Magic'in Fransız oyuncusu Michael Pietrus, okyanusa düşen France Air'e ait uçakta ölenler anısına uçağın uçuş numarasının yazılı olduğu özel yapım ayakkabılar ile karşılaşmaya çıktı.

Hidayet Türkoğlu'nun imzaladığı bir ayakkabı da çekilişle bir seyirciye verildi. Karşılaşmayı izlemeye gelen bir grup Türk de ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla Hidayet'e destek oldular.

Mücadele sırasında dev ekrana, Hidayet'in ''Her zaman bir ateşleyici güce ihtiyacımız var, taraftarlarımız bize yardım için buradalar'' şeklindeki sözleri ''Hedo Türkoğlu'' imzası ile yansıtıldı.

Serideki beşince maç pazartesi günü TSİ 03.00'da Orlando'nun stadı Amway Arena'da oynanacak. Los Angeles Lakers'ın galibiyeti durumunda Kaliforniya ekibi şampiyon olacak.

aa



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,338 µs