En Sıcak Konular

Akaryakıt şirketlerine baskın !

12 Haziran 2009 11:06 tsi
‘20 Haziran’a kadar fiyatları indirin’ muhtırasına zamla karşılık veren akaryakıtçılara dün operasyon yapıldı.

Maliye, Türkiye genelinde 77 noktayı bastı ve bazı evraklara el koydu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK), ‘fiyatlarınızı 20 Haziran tarihine kadar düşürün’ muhtırasına, hafta başında ‘zam yaparak’ cevap vererek adeta devlete ‘meydan okuyan’ akaryakıt şirketlerine, kamu kurumları da operasyon ile karşılık verdi. Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri koordinatörlüğünde dün 300 denetim elemanı Türkiye’de faaliyet gösteren tüm dağıtım ve üretim şirketlerine baskın düzenledi. Operasyon Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri tarafından gerçekleştirildi.

MALİYE YAPTI EPDK’YI ÇAĞIRMADI

Denetim elemanları dün sabah saatlerinde Türkiye çapında, depolama, dağıtım ve üretim faaliyetlerinde bulunan şirketlere ait toplam 77 ayrı noktada baskın düzenledi. Operasyon, Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin, Hatay başta olmak üzere toplam 22 ilde düzenlendi. Dün sabah saat 09.00 itibariyle daha önceden belirlenen 77 ayrı noktadaki tesislere güvenlik kuvvetleri eşliğinde gelen denetim elemanları, şirketlerin envanter kayıtları, fiili akaryakıt durumları, akaryakıt alış-satış fiyatları gibi birçok evraka el koydu. Ayrıca aynı baskında depoda bulunan akaryakıtlarda ‘marker’ olup olmadığına da bakıldı, numune alındı. Operasyona EPDK’nın çağrılmaması dikkat çekti.

Lisansları geçici iptal edilebilir

Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörlerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen akaryakıt şirketlerine yönelik operasyonda elde edilen bilgi ve belgeler doğrultusunda akaryakıt şirketleri ile ilgili vergi incelemesi başlatılacak. Ayrıca akaryakıt şirketlerinin depolarından alınan numuneler de inceleme için TÜBİTAK’a gönderilecek.

VERGİ İNCELEMESİ YAPILACAK

Standart dışı çıkan akaryakıtlar için, lisansların geçici olarak iptal edilmesi gündeme gelecek. Yine bu operasyonda elde edilen bilgi ve belgeler, dağıtım şirketlerine yönelik sürdürülen vergi incelemelerinde kullanılacak. Şirketlerin akaryakıt fiyatları ve alış-satış fiyatlarına ilişkin bilgi ve belgelerle de, dağıtım şirketlerinin akaryakıt üzerinden elde ettikleri kárlar ve aldıkları paylar da net bir şekilde tespit edilecek. Bu bilgiler de kamuoyuna açıklanacak.

STAR



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,277 µs