En Sıcak Konular

Bu yasak sadece Türkiye'de var

12 Haziran 2009 08:37 tsi
Likit petrol gazı dönüşümü yapılmış araçların kapalı otoparklara girmeleri konusunda yaşanılan karmaşa sürüyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 1998'de yürürlüğe koyduğu yönetmelikle LPG'li araçların kapalı garajlara park edilmesi hâlâ yasak.

Aygaz Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Uçar, benzinli ve dizel yakıta göre büyük avantaj sağlayan LPG'li araçların kapalı otoparklara alınmasının Türkiye dışında dünyanın hiçbir yerinde yasak olmadığını söyledi. Aygaz'ın, Türkiye'nin "ilk ve tek" katkılı otogazı "Aygaz Euro LPG+"nın tanıtımı için düzenlenen toplantıda konuşan Uçar, bu alandaki kanunu Türkiye'nin Avrupa'dan aldığını belirtti. Uçar, "LPG, Avrupa'da çevreci yönüyle destek görüyor. Kanunu aldığımız Avrupa 2002'de bu yasağı kaldırdı. Ülkemizde ise kapalı otopark ve feribot gibi yerlere bu yakıtla çalışan araçların alınmaması ciddi sorun teşkil ediyor." dedi.

Bilimsel verilere göre kapalı otoparklarda benzinli bir araç ne kadar tehlikeli ise LPG'li aracın da o kadar tehlikeli olduğunu anlatan Uçar, kapalı alanlara otogazlı araçların sokulmaması kuralının gereksiz olduğunu, dünyanın hiçbir yerinde kapalı bir alanda LPG'li bir aracın patladığı kazanın olmadığını ifade etti. Türkiye'deki toplam LPG'li araç sayısının 2,2 milyona ulaştığına dikkat çeken Uçar, otogaz sektörünün yaklaşık 3,5 milyar dolarlık büyüklüğe eriştiğini ve 100 bin ailenin de bu sektörden geçimini sağladığını kaydetti. Aygaz Genel Müdürü Müjdat Altıntaş'ın verdiği bilgilere göre 4 yıl süren çalışmalar sonucunda hayata geçirilen Aygaz Euro Plus, motor temizleme yeteneğiyle daha temiz motor, ivmelenme gücüyle daha yüksek performans sunuyor. Daha düşük yakıt tüketimi ve daha çevreci kullanım özelliklerine sahip. Aygaz Euro LPG+ ile motorda daha verimli yanarak, aracın performans artırma ve yakıt sarfiyatını azaltma özelliği 10 depo kullanımdan sonra görülüyor. Aygaz Euro LPG+ yakıt sarfiyatında yüzde 3,9'a varan oranlarda avantaj sağlıyor.

zaman



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,466 µs