En Sıcak Konular

Demirel SDÜ'ne hedef belirledi

11 Haziran 2009 21:00 tsi
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, her üniversitenin bir uzmanlık alanı olması gerektiğini belirterek, Süleyman Demirel Üniversitesi' için içinden geçeni açıkladı.

Kendi ismini taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) yarın gerçekleştirilecek mezuniyet törenine katılmak üzere Isparta'ya gelen Süleyman Demirel'i, Süleyman Demirel Havalimanı'nda Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, kardeşi Şevket Demirel ve kimi Ispartalı işadamları ile aile yakınları karşıladı.

Önce doğduğu İslamköy'e giden Demirel, aile kabristanını ziyaret etti ve işadamı Şevket Demirel tarafından ağaçlandırılan Çalca Tepesi'ne çıktı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın, üniversite bünyesinde kendi direktifleri doğrultusunda Su Enstitüsü kurmak için çalışmalara başladıklarını ve YÖK'ün bunu onayladığını ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nda beklemede olduğunu söylemesi üzerine Demirel, her üniversitenin en az bir dalda uzmanlaşması gerektiğini kaydetti.

Isparta'nın Göller bölgesinde yer aldığını ve su rezervi bakımından zengin bir bölgede olduğunu hatırlatan Demirel, ''Her üniversitenin bir ihtisas alanı olmalı. SDÜ de coğrafi açıdan kendini hidro mühendisliği konusunda geliştirmeli. Bu alanda dünya çapında projeler geliştirmeli'' dedi.

SDÜ'de bu tür çalışmaların yer aldığını hatırlatan Demirel, ''Rektör Baydar'ın SDÜ'de Su Enstitüsü kurulması yönünde çalışmaları var, ancak bazen laf anlamayanlara çatınca zamandan kaybedebiliyorsunuz'' diye konuştu.

Tepede, kendisiyle gelen konuklarına Isparta hakkında bilgiler de veren Demirel, Isparta'nın yeşil bir kent olduğunu anlattı.

Türkiye'nin kalkınmasına katkıda bulunmak isteyenlerin de en az bir fidan dikmesi önerisinde bulunan Demirel, bunun, yapılacak en güzel yatırımlardan biri olacağını söyledi. Tepeyi Isparta'nın nefes alma noktası olarak değerlendiren Demirel, Isparta'nın yüzde 44'lük alanının ormanlık olduğunu bildirdi. Demirel, İslamköy gezisini Demokrasi Müzesi ile tamamladı.

Demokrasi Müzesi'nin halka açıldığını, ancak şu anda resmi bir tören düşünülmediğini belirten Demirel, müzede incelemelerde bulundu. Müzelerin klasik olmaması gerektiğini ifade eden Demirel, ''Burası bizi anlatmalı, neler yaptığımızı, neler düşündüğümüzü ifade etmeli'' dedi.

Müzenin girişinde kendi heykelinin önünde bulunan seçim sandığının da önemli mesajlar verdiğini vurgulayan Demirel, müzede aile yakınlarıyla bir süre yalnız kaldı. Müzeden çıkan Demirel, beldedeki köy halkıyla selamlaştı.

aa



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,405 µs