En Sıcak Konular

Hadi canım sende: İşsizler iş beğenmiyor

11 Haziran 2009 19:46 tsi
Park ve bahçelerde çalışacak işçileri İşkur Müdürü telefonla davet etti...

Amasya'da 6 ay süreli asgari ücretli park ve bahçe işlerinde çalıştırılacak 16 kişi için yeterli başvuru olmayınca İşkur İl Müdürü kayıtlı işsizleri telefonla arayarak davet etti.

Edinilen bilgiye göre, Amasya'da, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Amasya Belediyesi bünyesinde 6 ay süreli asgari ücretli bir iş için 16 kişiye ihtiyaç duyuldu.

Park ve bahçe işlerinde çalıştırılmak üzere istihdam edilecek işçiler için İşkur'a kayıtlı 81 kişinin adreslerine davetiye gönderildi, belediye ilan bürosuna duyuru asıldı.

Amasya Belediyesine ait Pirler Parkı Tesisleri'nde başvuruları kabul etmek için bekleyen İşkur yetkilileri, başvurunun yeterli olmaması üzerine öğleden önce yapılması planlanan alımları öğle sonrasına erteledi. Tüm çabalara karşın başvurular yetersiz kalınca İşkur İl Müdürü Cavit Bayrak kayıtlı işsizleri telefonla arayarak davet etti. Bu çabalar sonucunda 16 kişi bulundu.

İşkur İl Müdürü Bayrak, Amasya'da kayıtlı 5 binden fazla işsiz olduğunu ancak 16 kişilik iş için yeterli sayıya ulaşamadıklarını söyledi.

Ekonomik kriz ve işsizliğin önüne geçilmesi için geliştirilen Toplum Yararına Çalışma Projesi'nin çeşitli avantajlar sunduğunu, Amasya'da bu proje için 104 bin TL ayrıldığını ifade eden Bayrak, başlangıçta izdiham yaşanmasından korktuklarını ancak yeterli sayıya zor ulaştıklarını görünce şaşırdıklarını belirtti.

Bayrak, başvuruların fazla olacağı beklentisiyle noter huzurunda kura çekilmesini planladıklarını ancak buna gerek kalmadığını bildirdi.

Kendilerine telefonla ulaşılması sonucu başvuruda bulunan kişiler ise işin kısa süreli ve zahmetli olması nedeniyle başvurmakta tereddüt ettiklerini söyledi.

aa



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,987 µs