En Sıcak Konular

Hac ziyareti ertelenecek mi?

11 Haziran 2009 19:44 tsi
Sağlık Bakanlığı'ndan domuz gribi açıklaması...

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) domuz gribi (A/H1N1) salgınıyla ilgili alarm düzeyini 5. aşamadan 6. aşamaya çıkarmasıyla ilgili olarak, ''Hazırlıklarımızı ona göre yaptığımız için mevcut önlemler yeterli. Gelişmelere göre yeni önlemler alabiliriz'' dedi.

Buzgan, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de halen 13 domuz gribi vakası görüldüğünü, bunların birisinin bugün tespit edildiğini belirterek, bu vakaların hiçbirinin yerli vaka olmadığını, yurt dışından gelen kişiler olduğunu vurguladı.

DSÖ'nün hastalıkla ilgili alarm düzeyini 6. seviyeye çıkardığını, Bakanlık olarak hazırlıkları daha önce zaten buna göre yaptıklarını anlatan Buzgan, ''Mevcut önlemler yeterli. Gelişmelere göre yeni önlemler alabiliriz'' dedi.

Yurt dışından gelen kişilerin hastalık tayışıp taşımadıklarına ilişkin tespit çalışmalarının aktif olarak devam edeceğini belirten Buzgan, bugünkü gelişmenin ardından konuyla ilgili Bilim Kurulunu toplantıya çağırdıklarını söyledi. Buzgan, ''Zaten beklediğimiz bir durumdu. Gelişmelere göre neler yapabileceğimizi gözden geçirme imkanı bulduk'' diye konuştu.

DSÖ'nün önerisinin seyahat kısıtlaması tarzında olmamakla beraber, zorunluluk olmadıkça dış seyahatlerin ertelenmesini tavsiye eden Buzgan, laboratuvarın gerekli donanıma sahip olduğunu, vatandaşların bilgilendirilmeye çalışıldığını bildirdi.

Turan Buzgan, hac ziyaretinin ertelenmesi konusu için de daha erken olduğunu ifade ederek, ''Konuyu takip ediyoruz. Daha süremiz var. Dünyadaki gelişmelere göre hareket edeceğiz'' dedi.

aa



Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs