Allah kurtarsın' | " /> Allah kurtarsın' | "/>

En Sıcak Konular

'Allah kurtarsın'

11 Haziran 2009 19:30 tsi
'Allah kurtarsın' Ergenekon davasının yüzüncü duruşmasında Alemdaroğlu'nun avukatının savunması vardı. Savunma esnasında avukatın "dili dolaştı". Alemdaroğlu'nun duruşma sonrası basına yaptığı açıklamanın ise hayli "umutsuz" oluşu dikkatlerden kaçmadı...

Duruşma sonrası Kemal Alemdaroğlu basın mensuplarına kısa bir açıklama yaparak, "Allah içerde tutuklu olanları ve tutuksuz olan bizleri kurtarsın." dedi.

Ergenekon davasının yüzüncü duruşması sona erdi. Duruşmada Kemal Alemdaroğlu'nun avukatı Metin Çetinbaş savunmasına devam etti. İddianameyi satır satır takip ederek tüm sanıklar adına örgüt suçlamasını çürütmeye çalışan Çetinbaş'ın geçen süre sonunda yorulduğu gözlendi. Çetinbaş zaman zaman Mahkeme Başkanı'ndan 'Dilim dolaştı" diyerek kısa aralar vermesi konusunda taleplerde bulundu.

Çetinbaş öğleden sonraki oturumda Nuri Ergin'in "Bu devlet bize Mustafa Duyar'ı öldürttü. Veli Küçük'e sorun" yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Belki de sansasyon yapmak için böyle söyledi. Konunun açıklığa kavuşması için Ergin kardeşlerin tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Duruşma sonunda cezaevinden eşinin kullandığı araçla çıkan Kemal Alemdaroğlu, "Türkiye'nin en seçkin kişileri 2 yıla yakın süreden beridir tutuklu. 7 ayı aşkın süreden beri yargılama gerçekleşirken cezaevi içerisinde yargılama, AİHM kanunlarına aykırı bir biçimde yapılan yargılama ile hiç kimse ilgilenmiyor. Bunu da Türk ve dünya kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. Basın aracılığıyla aydınlara sesleniyorum. Allah içerde tutuklu olanları ve tutuksuz olan bizleri de kurtarsın." dedi.

Avukat Metin Çetinbaş'ın 16 Haziran 2009 Salı günü başka bir mahkemede bulunması gerektiğini belirterek savunmasına ara vermek istediği konusunda Mahkeme Heyeti'ne izin dilekçesi verdiği öğrenildi.

Diğer sanık avukatları ise mahkemenin Çetinbaş'a pazartesiden itibaren izin verebileceğini önerdi. Avukatlar pazartesi ve salı günü tutuksuz sanık Ferit İlsever'in; perşembe ve cuma günü de tutuksuz sanık İlhan Selçuk'un savunmasının tamamlanabileceğini söyledi. Çetinbaş'ın savunmasının ise 19 Haziran 2009 günü verilmesi planlanan 1 aylık tatil sonrasında devam edeceği tahmin ediliyor.

cihan



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,151 µs